400m-goud voor Riet, kogelbrons Vicky tijdens eerste kampioenschap 2015

Gent
05
januari 2015

Tal van atleten zakten af naar het Gentse om er deel te nemen aan het provinciaal kampioenschap indoor. Riet Vanfleteren en Vicky Vanden Nest waren echter de enige twee atleten die een medaille konden bemachtigen.

De reeksen 60 meter stonden het vroegst op de ochtend geprogrammeerd. Anne-Sophie Champeaux was de eerste die de piste op mocht. Zij liet met 8.86 de vijfde tijd in haar reeks noteren, maar wist zich niet voor de finale te plaatsen. Bij de scholieren liep Tina Mergan een tijd van 8.62, Celine De Meester kon 8.89 laten optekenen. Ook zij konden geen stek in de finale afdwingen.
Bij de mannen mocht Frederik Tas in reeks 4 van de scholieren van start gaan. Hij kwam aan na 7.79. Bij de senioren wist Sven Pieters 7.95 te realiseren. Ook beide heren plaatsten zich zo niet voor een finale.

In het kogelstoten was cadet Roel Robijns goed voor 6m38. Vicky Vanden Nest lukte bij de junioren een worp van 8m05 en was goed voor brons. Met 7m89 viel Lotte Heyvaert naast het podium op plaats vier. Johan Van Grembergen was bij de senioren met 8m76 goed voor een twaalfde plaats.

Tijdens de 200 meter kon Anne-Sophie Champeaux 30.03 optekenen. Celine De Meester was goed voor 29.82, Frederik Tas 25.24, Vicky Vanden Nest 29.59, Sven Pieters 25.49 en Ruben Van den Berghe 24.79.
Aiko De Mol was de eerste die in de buurt van een medaille kwam op een loopnummer. Hij strandde in een tijd van 2:01.00 op een vierde plaats in de snelste 800m-reeks.

Verspringer Ruben Van den Berghe lukte in tussentijd een sprong van 5m97, maar kwam twee decimeter tekort voor een podiumplaats. Hij eindigde op plaats vijf.

Nieuw clubrecord 400m indoor

Op de dubbele baanronde kon Loike Vierendeels voor het eerst de benen testen op deze afstand. Zij liet 68.69 noteren. Tina Mergan liep bij de scholieren vlot naar een reeksoverwinning: 65.80. Sverre Vierendeels was bij de scholieren jongens goed voor 57.61.

Seniore Esther Van Poel liet 64.15 achter haar naam zetten. Riet Vanfleteren pakte het enige goud van de dag. Zij won de 400m bij de senioren in een nieuw clubrecord van 57.14. Bij de heren liet Jan Vierendeels 56.56 noteren, waarmee hij nog een eind boven zijn eigen clubrecord van 53.91 bleef.

Alle resultaten kan je hier terugvinden.