Jonas en Riet pakken Belgisch studentenbrons

Gent
10
februari 2014

Het Belgisch kampioenschap voor studenten is steeds een tussendoortje in het reeds drukke indoorseizoen. Jonas en Riet konden er beslag leggen op een bronzen medaille.

Jonas Bogaerts nam deel aan de driekamp. Daarin verzamelde hij 1996 punten wat meteen ook goed was voor een nieuw clubrecord. Jonas moest bovendien enkel Yannick Mammerickx en Rinus Staessen voor zich laten, waardoor hij de bronzen medaille veroverde.
Hij verzamelde zijn punten door 7.39 te lopen op de 60m, 6m27 ver te springen en de kogel 11m91 van zich weg te stoten.

Ook Lisa Teck nam deel aan de meerkamp. Zij verzamelde 1270 punten over de drie disciplines en vestigde daarmee een nieuw clubrecord. Lisa legde de 60m af in een tijd van 9.39, wierp de kogel 9m11 en sprong 4m09 ver. Ze eindigde zo op een knappe vijfde plaats.

Lize De Geest won haar reeks op de 60m in een tijd van 7.90. Zij plaatste zich zo rechtstreeks voor de finales later op de dag. In die finales viel ze nipt naast het podium. 7.94 was goed voor een vierde plaats, na Sarah Rutjens (7.59), Shana Vanhaen (7.75) en Sofie Daelemans (7.86). Esther Van Poel liet 8.94 noteren in haar reeks.
Bij de mannen verscheen Ruben Van den Berghe aan de start van de kortste sprintafstand. Hij voltooide deze in een tijd van 7.63 waardoor hij tweede finishte in zijn reeks. Ruben nam ook deel aan het verspringen, waar hem een sprong van 5m90 lukte. Met die sprong eindigde hij nog net binnen de top-10. De tweede Lebbeekse man aan de start van de 60m was Sven Pieters. Hij liet de klok stoppen op 8.07.

Tijdens de 400m dook Danny Van Nuffel voor het eerst onder de 52 seconden. Met 51.90 kwam hij als tweede in zijn reeks over de finish. Master Jan Vierendeels mag als professor aan de Universiteit Gent ook deelnemen aan dit kampioenschap. Hij liet er 54.23 noteren en was goed voor een derde plaats in zijn reeks. Bij de vrouwen was er een reeksoverwinning voor Riet Vanfleteren. Zij liep voor het eerst dit seizoen onder de 58 seconden: 57.84. Die tijd was meteen ook goed voor het brons bij de studenten. Enkel Rani Nagels (55.15) en Gaelle De Temmerman (56.79) liepen in de laatste reeks nog sneller.

Enkel Sven Pieters en Esther Van Poel namen nog deel aan de baanronde, 200m lang. Sven voltooide deze in 25.73. Esther legde het rondje af in 29.51.

Atleten werden tijdens dit kampioenschap bij hun school genoteerd in plaats van bij de atletiekclubs. Wie niet vermeld werd in het artikel kan dat steeds laten weten via de reacties.