Dries en Astrid kronen zich tot Vlaams kampioen

Rotselaar
16
februari 2014

In Rotselaar werd de zesde manche van de Lotto CrossCup gelopen. Deze manche gold tevens als het Kampioenschap van Vlaanderen alle categorieën en als het Belgisch Kampioenschap in de diverse leeftijdscategorieën van de masters.

Zeven uur. Een mens moet vroeg opstaan om een sportieve zondag te kunnen starten. Vrouwlief althans, zij maakt immers de sporttassen met reservekledij klaar. Ikzelf (Bart, red.) gun me meestal nog een halfuurtje extra.

Vandaag was het immers Vlaams Kampioenschap in Rotselaar. Voor de benjamins, pupillen en miniemen waren er relais georganiseerd. En dan moet je enig organisatietalent uit de kast halen om al dat jeugdig geweld op tijd te laten opwarmen, spikes aan te doen en deze dan nog op tijd aan de start te krijgen. De meisjes beloonden dit onmiddellijk met een podiumplaats. Annelore, Rhune en Sara kwamen als tweede over de meet. Schitterend! Ella, Nienke en Nona haalden een tiende plaats. Bij de jongens haalde het team met Xander, Lukas en Laurens een negende stek. Jente, Sil en Achilles haalden een 40ste plaats. Bij de pupillen haalden Hanne, Noor en Madeleine plaats 20. Paulien, Nina en Emma kwamen als 33ste over de meet.
Bij de miniemen was de 29ste stek voor het team met Luca, Lien en Mout. Rembert, Tibo en Jef haalden een 24ste plaats bij de jongens. Het tweede team bij de jongens haalde de finish helaas niet. De derde loper kwam niet opdagen en dus konden Siebe en Benthe, die respectievelijk derde en vierde de aflossingszone binnen kwamen, ondanks hun fantastische wedstrijd niet finishen.

Bij de cadetten kwamen Lies en Jente aan de start. Lies liep de 2100m in 7m46 en Jente in 9m54. Amber moest 2800m afleggen en deed dat in een mooie tijd van 10m49. Bij de scholieren heren kaapte Dries De Smet de eerste plaats. De website van LCC bewijst dit met een fotofinish. Toch wel fantastisch om te zien hoe Dries keer op keer sterk loopt. Astrid Verhoeven hoort zo ook bij de favorieten. Vandaag was ze weer eens de sterkste van alle junioren meisjes. AC Lebbeke prijst zich gelukkig met deze twee toppers.

Er stond ook een sprintcross op het programma. Twee vriendinnen Sofie en Katrien die samen een atletiekverleden delen zijn al een tijdje opnieuw op de trainingen te bespeuren. Sofie liep knap een dertiende plaats en Katrien kwam als 19de over de meet. Bij de heren liep Aiko een mooie race. In de helft ervan kwam hij sterk opzetten om als zesde te finishen. Thomas, Pieter en Bart vochten het enkele plaatsen verder onderling uit.

Nathalie De Ridder startte bij de vrouwen seniors. Zoals aangekondigd op haar Facebook kwam ze bij de start in beeld. De afstand van 6300m overbrugde ze in welgeteld 26.30.

Bij de masters dames bedroeg de afstand 4400m. Hilde deed dit in 19m16 en Els in 20m21. Bij de heren moest er 6300m gelopen worden. Ben deed dit in 21m01 en Tommy in 22m58, Wim in 24m15 en Sigurd in 24m58. Eric liep bij de M50 4400m in 17m46.

Alle resultaten kan je hier terugvinden.