Astrid en Dries Belgisch kampioen in het veld

Wachtebeke
09
maart 2014

Na 16 jaar Oostende verhuisde het BK veldlopen naar het domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Het is het sluitstuk van de Lotto Crosscup en geldt tevens als Belgisch kampioenschap veldlopen. Vorig jaar zijn we nog met z’n allen nog verzopen in het sportpark de Schorre in Stene maar zondag 9 maart 2014 werden we verwend door een stralende lentezon en dat maakte alles een stuk aangenamer.

Het BK werd traditioneel gestart met de relays voor de benjamins. De meisjes met Nienke, Hannelore, Sare en Rhune werden knap achtste. De jongens met Xander, Lukas, Dawit en Laurens haalden een 28ste plaats.

De pupillen moesten 1250m overbruggen. Bij de meisjes kwam Noor als 20ste over de streep, gevolgd door Madeleine (23ste) en Hanne (54ste). Bij de jongens werd Josse 49ste en Yoran 57ste. In hun spoor kwamen hun kameraden als volgt aan: Jelte 84ste, Flor (87ste), Jasper (96ste), Tristan (99ste), Michiel (101), Aico (105) en Arne (110).

Bij de miniemen liep Siebe een knappe wedstrijd. Hij eindigde op een 13e plaats, slechts 14 seconden verwijderd van het goud. Wannes werd 55ste en Benthe 69ste in hun reeks. Bij de cadetten werd Jente 75ste bij de meisjes (geboortejaar 2000). Lies werd 46ste in haar reeks. Bij de jongens werd Jonas 27ste van de 67 deelnemers.

Dries sterkste scholier

Bij de scholieren loopt Amber een sterk seizoen een ook in Wachtebeke toonde ze dit met een 16de plaats. Maithé werd 41ste en hun vriendin Kaat eindigde in haar reeks 32ste. Bij de jongens konden we pronken met Dries. Hij loopt al een heel seizoen op kop en vertrok op het BK sterk. Er ontstond een kopgroep met 3 à 4 jongens. In het laatste deel toonde Dries zich opnieuw de sterkste en won met 5 seconden voorsprong. De supporters van AC Lebbeke stonden apetrots aan het podium. Trainer Michiel pinkte zelfs een traantje weg. Arne haalde een 30ste plaats en liep hiermee een sterke wedstrijd.

Er stond ook een sprintcross op het programma. Sofie kwam na 1250m als 17de over de finish. Bij de mannen liep Aiko een knappe dertiende plaats. Bart werd 30ste en Bjorn 39ste.

Astrid domineert bij juniores

En toen was het aan de beurt aan Astrid. Als favoriete hield ze zich één ronde in bij de kopgroep. Nadien dreef ze stelselmatig het tempo op om al vlug meer dan 10 seconden voorsprong te nemen op de achtervolgende atletes. Na Dries prijkte alweer een blauw-wit truitje op het hoogste schavotje, schitterend!

Het laatste nummer was de korte cross. Bij de dames werd Sofie 14de. Natalie kwam later aan en werd 42ste. Evelien haalde een 76ste plaats. Bij de mannen werd Robbe 52ste in een sterke bezetting met onder andere Pieter-Jan Hannes (OLSE).

Alle resultaten kan je hier terugvinden.