Lebbeke
23
juli 2011

Geen Lebbeekse topprestaties op het Belgisch kampioenschap AC.

Het Belgisch kampioenschap alle categorieën werd geen onverdeeld succes voor de weinige atleten van AC Lebbeke die aan de start verschenen. Motregen, koud weer en een lichte tegenwind in de laatste rechte lijn vulden het Koning Boudewijnstadion.

Zo finishte Marion in de allereerste 400m- reeks in een tijd van 59.31. Marion Lapage, die vorige week nog goed was voor 3 PR’ s op de 100, 200 én 300m, eindigde daarmee vijfde. Wendy Den Haeze (ACME) won de reeks in de snelste tijd, 54.06 voor Isaura Rossaert (ACW). Marion was vorig jaar met 58.09 nog goed voor een finaleplaats op het BK AC. In de derde en laatste reeks kwam Marijke Van Buggenhout aan de start. Zij finishte als zesde in een tijd van 62.03. Hier won Elke Bogemans (ACW) de reeks in 55.69.

Ook Aiko De Mol bleef ver boven zijn kunnen. Hij liep vanuit baan 3 al meteen achter Erison Hurtault aan. Een atleet van de Dominicaanse Republiek die buiten competitie liep en goed was voor 46.22. Aiko finishte in 52.82, vér boven zijn persoonlijk record, maar dat mag geen verbazing heten met nog een stage in de benen en tegenwind in de laatste rechte lijn. Bovendien bolde Aiko zijn laatste 100m licht uit.

Ook Sam Vanfleteren bolde uit, op de 100m vlak. Hij ondervond last aan de heup en moest na een goeie start uitbollen in de laatste 20-30m. Bovendien stond er nog eens -0.9 m/s wind op kop. De reeks werd gewonnen door Pieter De Rijcke (VOLH) in 10.94. Dat de stage nog in de benen zit van de drie heren, bewees Brent Wellekens op de 200m. Zijn tijd gaat wel de goede richting uit. Hij finishte bij 0.3 m/s (ook) uitbollend in 23.65. Antoine Gillet (RESC) won de race in 21.25.

Ook Lize De Geest moest normaal aan de start verschijnen van deze kampioenschappen, maar zij moest verstek geven met een voetblessure die ze afgelopen dinsdag op training opliep. Morgen verschijnen er tijdens de finale-dag aldus geen Lebbeekse atleten meer aan de start.

Bron: SpurterSite.be