Lebbeekse jeugd toont talent tijdens PK

Lokeren
29
juni 2014

Opnieuw was de Lokerse piste het toneel van een wedstrijd. Onze jeugdatleten mochten er deze keer om de provinciale schildjes strijden tijdens het provinciaal kampioenschap.

Het was Flor Robijns die voor de allereerste medaille van de dag zorgde. Met 11.59 klokte hij de derde tijd op de 60m horden voor pupillen. Catalina Schuddinck viste bij de miniemen als eerstejaars net achter het net. 10.78 was goed voor een vierde plaats. Luca Heyvaert en Loike Vierendeels klokten met 10.93 en 10.95 de vijfde en zesde tijd. Pupille Joyce Moens zorgde voor het eerste goud. Ze zette een tijd van 10.71 neer op de 60mH en was daarmee de snelste van alle deelneemsters.
Ook op de 150m werd het net niet voor de Lebbeekse garde. Joke Clynhens liep met 22.37 naar de tweede plaats in de eerste reeks. In de snelste reeks kwam Luca Heyvaert met 20.87 als vierde over de meet. Zo verging het ook Arne Naudts. Arne liet 20.19 op het bord verschijnen, en liep daarmee de vierde tijd. Benthe Van De Maele lukte met 20.96 de zesde tijd (vijfde in zijn reeks).

Joyce Moens zorgde met 21m60 een tweede gouden plak. 21m60 volstond om op het hoogste plaatsje van het podium te mogen klimmen in het discuswerpen. Flore Heyvaert en Benthe Bombaert lukten 10m63 en 7m14. In het kogelstoten lukte Aico Van Grembergen intussen de 14e prestatie: 6m52. Emma Uyttersprot liet de speer 21m29 ver in het gras neerkomen. Zij was goed voor plaats 5.
Lotte Heyvaert zorgde voor een tweede discusmedaille. Haar 22m47 was goed voor het brons bij de miniemen meisjes. Emma Uyttersprot lukte in diezelfde wedstrijd 15m20. Flore Heyvaert liet de kogel 5m88 ver landen om zo 6e te worden. Flor Robijns stak de voeten intussen in het zand. Exact 3m42 ver en goed voor een 17e plaats. Jan Lecoutere lukte 3m16 (21e).

Ella Heyvaert legde de 60m het snelst af van alle Lebbeekse benjamins. Met 9.85 won ze haar reeks en plaatste ze zich voor de finale. Kate Clynhens liep in dezelfde reeks naar 10.63. Paulien Lecoutere klokte 11.22. Bij de jongens liet Achilles Vanhaelewijck 12.87 noteren. Dawit Hellemans klokte 11.84.
Pupille Nona Engelaar klokte 10.93, gevolgd door 9.95 van Jan Lecoutere bij de jongens. Jelte D’hondt klokte 9.21, Yoran Kerkhofs 9.57, Jasper Van Den Bulcke 9.85. Joke Clynhens was met 11.88 op de 80m goed voor een zesde plaats in haar reeks. Bij de jongens lukte Benthe Van De Maele 11.18. Arne Naudts liep naar 10.72 en een finaleplaats.

2x goud, 1x zilver en 3x brons voor onze Lebbeekse jeugd

In de finales van de 60m lukte het Ella Heyvaert niet om op het podium te eindigen. Ella klokte de zesde tijd: 9.89. Arne Naudts kwam op de meest ondankbare vierde plaats terecht na 10.72.

Tijdens de afsluitende 600 meter klokte Sara Vercauter de zesde tijd van alle deelnemers: 2.06.13. Clubgenote Hannelore Heymans liet 2.08.78 noteren en kwam als 11e over de meet. Dawit Hellemans en Xander Cools liepen bij de jongens 2.19.79 en 2.20.15. Lukas Raemdonck was goed voor 2.28.62.
Pupille Madeleine Raemdonck liep met 3.40.43 de negende tijd bij de pupillen meisjes. Aico Van Grembergen klokte 4.01.16 en eindigde 11e in zijn reeks.
Britt Roelandt kwam met 3.21.32 als 7e over de meet.

Loike Vierendeels won haar reeks op de 300m in 46.77, maar die tijd volstond niet voor een medaille. Nona Heyvaert was de eerstvolgende die een medaille pakte. Zij deed dat in het hockeywerpen. Ze lukte en worp van 21m41. Lotte Heyvaert voegde daar meteen kogelzilver aan toe. 9m30 was hier goed voor de tweede stek. Nona Engelaar wierp haar hockeybal 16m19 ver naar plaats 17.
In het hoogspringen wipte Yoran Kerkhofs over 1m25 naar een zevende plaats. Jasper Van Den Bulcke lukte 1m05, goed voor plaats 13. Ella Heyvaert haalde een vijfde plaats in het verspringen met haar 3m42. Kate Clynhens wipte 2m87 ver.
Luka Engelaar kon haar kogel 6m12 ver krijgen en werd 15e. Achilles Vanhaelewijck wierp 4m58 ver. Jelte D’Hondt wierp zijn hockeybal 29m82 ver. Catalina Schuddinck kwam 4m49 ver terecht in de verspringbak, waarmee ze net tekort kwam voor het brons. In het hoogspringen haalde Nona Heyvaert net geen meter. Met 0m95 eindigde ze op plaats 7. Luka Engelaar wierp de hockey 13m36 ver naar plaats 18. Hannelore Heymans was tot slot goed voor 6m69 in het kogelstoten.

De Lebbeekse “delegatie” sloot het kampioenschap zo af met 2 gouden, 1 zilveren en 3 bronzen medailles.