Deinze
17
november 2014

61 Lebbekenaren verschenen aan de start van deze "Grote Prijs Stad Deinze". De vorige twee jaar was dit de grootste regionale veldloop van het land, en ook dit jaar lijkt het met ruim 1600 atleten een gooi te doen naar die titel.

Steven Brackx ging van start in de G-veldloop en wist er de toon voor de namiddag te zetten. Steven kwam als tweede over de meet en mocht zo het zilver ophalen. Thomas Jacobs (HAC) en Ruben Schreurs (HAC) mochten als eerste en derde het podium op.

Zina Looverie tekende de beste Lebbeekse prestatie op bij de benjamins meisjes. Vorige week stond ze nog op het podium in Opwijk, nu was ze goed voor een 14e stek. Bij de eerstejaars benjamins jongens noteerde Alessio De Bilde een 43e plaats. Laurens Blommaert, winnaar in Opwijk, kwam als vijfde over de finish bij de tweedejaars. Lukas Raemdonck eindigde op een knappe 20e plaats.

4x top-10 bij pupillen en miniemen

Bij de pupillen meisjes bleven Rhune Vanroose en Sara Vercauter steeds in elkaars buurt om zo te eindigen op plaatsen 9 en 10. Ook in Opwijk lieten beide meisjes zich al opmerken. Verder in de uitslag kwam Hannelore Heymans op plaats 28 terecht, Nienke Van Campenhout op plaats 37 en Paulien Lecoutere op stek 56. Noor Quintelier, die net als Rhune zilver veroverde in Opwijk, presteerde ook nu weer erg knap. Bij de tweedejaars pupillen kwam zij als 8e over de meet. Madeleine Raemdonck finishte op plaats 37, Nona Engelaar werd 55e.
50e werd Xander Cools bij de pupillen jongens. Daarmee bleef hij clubgenoot Remco Looverie (89e) voor.

Miniemen Emma D’Hollander en Joyce Moens eindigden mooi in de top-30 van hun leeftijdscategorie. Britt Roelandt eindigde net buiten de top-10 bij de miniemen meisjes van 2002. Britt kwam als 11e over de meet.
Yoran Kerkhofs, Tristan Blommaert, Flor Robijns, Aico Van Grembergen en Jan Lecoutere finishten op plaatsen 19, 29, 43, 60 en 61. Bij de tweedejaars zette Siebe Van Campenhout zijn sterke prestatie van Opwijk kracht bij. Hij eindigde op een 10e plaats. Maxim Vermorgen eindigde 72e.

Bo wint, Amber en Gaetan 5e

Twee cadetten dames eindigden in de top-20: Anse Beeckman en Florence Van Laethem liepen naar de 13e en 19e plaats. Zij werden gevolgd door Emma Vannieuwenhuyze op plaats 36 en Jente Van Campenhout op plaats 68.
Bo Van Aken tekende voor 2/2. Na zijn overwinning in Opwijk was hij ook de beste cadet van het pak in Deinze. Wout Vercauter finishte op een 28e plaats, Btnhe Van de Maele kwam als 44e over de meet, Wannes Theelen als 46e en Roel Robijns als 89e.

Amber Van de Maele liep bij de scholieren een sterke wedstrijd en kwam als vijfde over de meet. Lies Quintelier, Maithé Rivera Armayones en Tina Mergan finishten op plaatsen 23, 28 en 34.
Bij de jongens wisten Arne Teck en Jonas Van Biesen beiden binnen de top-20 te eindigen. Arne bleef met een 11e plaats zelfs maar nipt buiten de top-10. Jonas kwam als 17e over de finish.

Junioren Kaat Theel en en Jannechien De Boeck finishten op plaatsen 14 en 18 bij de dames. Bij de heren was Gaetan Van Laethem goed voor een vijfde plaats.

Astrid valt meteen in de prijzen

Astrid Verhoeven stond voor het eerst aan de start bij de senioren. Enkel de meer ervaren Veerle Van Linden (ASVO) en Barbara Maveau (AVR) waren sterker, waardoor Astrid in haar eerste wedstrijd als senior meteen knap brons veroverde. Karolien De Proft zorgde met een 10e plaats knap voor een tweede top-10 plaats. Zus Sofie finishte ook nog nipt in de top-20 op plaats 19. Natalie De Ridder kwam als 30e binnen, Delphine Van Laethem werd 33e.

Bij de senioren heren bleven alle Lebbekenaren in elkaars buurt. Tim De Ridder bleek de snelste door de Deinzense modder te klieven. Hij kwam als 35e over de meet, Glen Braem werd 37e, Aiko De Mol 38e en Michiel De Proft 41e.

Ook onze masters deden het lang niet slecht. Ilse Saerens kwam als 17e over de meet, gevolgd door Hilde Scholliers op plaats 25, Ilse De Ridder op stek 28, Katlijn D’Hondt als 29e en Els Duvivier als 39e.
Ben Quintelier viel bij de heren met een vierde plaats nipt naast het podium. Alain Van Laethem kwam als 50e binnen, Kris Vannieuwenhuyze als 60e, Sigurd Suys als 75e en de in een eerder gestarte reeks Eric Follaerts werd 39e.

In totaal werden er drie medailles verzameld: Bo Van Aken pakte goud bij de cadetten jongens, Steven Brackx veroverde zilver in de G-Cross en Astrid Verhoeven was goed voor brons bij de senioren. Liefst 8 andere atleten wisten een stekje in de top-10 af te dwingen.