Laurens en Dries zegevieren in Zele, vijf andere atleten halen ook het podium

Zele
23
november 2014

De blauw-witte garde toonde zowel in Opwijk als in Deinze al zijn uitstekende vormpeil. Ook in Zele gingen ze stevig van start. Zelfs zonder Astrid Verhoeven en Bo Van Aken werden zeven medailles behaald in verschillende categorieën.

Zina Looverie pakte brons bij de benjamins meisjes, Laurens Blommaert was opnieuw goed voor goud bij de jongens. Pupille Noor Quintelier pakte een zilveren plak. Britt Roelandt veroverde brons bij de miniemen meisjes. Siebe Van Campenhout pakte hetzelfde kleurtje bij de jongens. Amber Van De Maele wist ook al naar een derde stek te lopen bij de scholieren, terwijl Dries De Smet in diezelfde categorie de beste was bij de jongens.
Dat waren de atleten die in de medailles vielen. Heel wat sportieve Lebbekenaren vielen net naast het podium of haalden knappe ereplaatsen binnen de top-10 en top-20.

Laurens, Zina, Noor, Britt en Siebe in de prijzen

Zina Looverie toonde net als in Opwijk en Deinze over goede benen te beschikken door naar een bronzen plak te lopen. Bij de jongens van datzelfde jaar kwam Alessio De Bilde als 26e binnen. Johan Moortgat veroverde een 29e plaats.
Bij de tweedejaars bleek Laurens Blommaert, net als in Opwijk, de beste. Lucas Raemdonck kwam op een 17e plaats over de finishlijn, Dawit Hellemans finishte op plaats 21, Senne Van Stappen eindigde 30e en Achilles Van Haelewijck 41e.

Onze eerstejaars pupillen dames presteerden fantastisch in groep én individueel. Rhune Vanroose, Sara Vercauter en Ella Heyvaert kwamen op plaatsen 4, 5 én 6 over de finish. Hannelore Heymans viel met een 13e stek maar nipt buiten de top-10. Lotte Van Wemmel en Nona Heyvaert haalden met een 18e en 20e stek beiden de top-20. Nienke Van Campenhout volgde niet ver op plaats 27, Anouk Verhavert werd 36e en Paulien Lecoutere 41e. Bij de jongens finishte Xander Cools op plaats 13. Jarne Van Damme (22e), Matisse Verbeiren (29e), Remco Looverie (36e) en Jasper Verhavert (46e).
Tweedejaars Noor Quintelier veroverde zilver. Zij werd op de voet gevolgd door Hanne Van Weverberg die als 5e over de meet kwam. Madeleine Raemdonck wist met een 15e stek ook nog de top-20 te halen. Emelie Bieseman en Nona Engelaar vielen daar met een 21e en 22e plaats net buiten. Niels Verbeiren zorgde bij de jongens voor een top-10. Free Blommaert kwam als 40e over de meet.

Bij de miniemen meisjes, geboortejaar 2003, lukte Linde De Smedt een 14e plaats. Rhune Vannieuwenhuyse en Kiënty Erkalkan kwamen als 25e en 27e over de finishlijn. Britt Roelandt veroverde bij de tweedejaars het brons. Femke Smet volgde op plaats 15, Catalina Schuddinck volgde op plaats 22, Luca Heyvaert op plaats 24.
Yoran Kerkhofs was bij de jongens goed voor een 8e stek. Josse Vannieuwenhuyze (12e), Tristan Blommaert (16e), Jelte D’Hondt (17e) en Flor Robijns (20e) finishten allen in de top-20. Jan Lecoutere bolde als 23e over de meet, Tuur Dielemans eindigde op plaats 25 en Aico Van Grembergen werd 29e. Bij de tweedejaars zorgde Siebe Van Campenhout voor het eremetaal. Hij finishte op plaats drie. Maxim Vermorgen werd in deze reeks 30e.

Dries en Amber op het scholierenpodium

Florence Van Laethem (11e), Anse Beeckman (17e) en Emma Vannieuwenhuyze (18e) finishten allen in de top-20 bij de cadetten. Hanne Esselens (27e), Jente Van Campenhout (29e) en Lotte Heyvaert (32e) volgden in hun spoor. Bij de jongens was Wout Vercauter goed voor een 14e stek. Hier liepen ook Benthe Van de Maele (28e), Wannes Theelen (29e), Lander Luypaert (41e), Glen Smet (45e) en Roel Robijns (48e) mee.

Bij de scholieren meisjes zorgde Amber voor de 6e medaille van de dag. Zij veroverde het brons bij de scholieren meisjes. Lies Vercauter kwam als tiende over de meet, Lies Quintelier werd 11e.
Bij de jongens stond er geen maat op Dries De Smet. Hij liep vlot naar de overwinning. Ook Arne Teck en Jonas Van Biesen finishten sterk. Arne liep naar een 6e plaats, Jonas wist plaast 13 te veroveren.

Sprinters slaan aan het crossen

Een hele delegatie sprinters besloot in Zele deel te nemen aan de korte cross. Aiko De Mol, Ruben Van den Berghe, Pieter De Maersschalck en Danny Van Nuffel namen allen deel. Aiko pakte plaats 15, Ruben finishte als 25e, Bart als 26e, Pieter 32e en Danny 33e. Het was echter een afstandsloper die hen allemaal voor bleef. Michiel De Proft knokte zich knap naar een plaats in de top-10 en werd 7e.

Gaetan Van Laethem viel bij de junioren nipt naast het podium. Hij veroverde een vierde plaats. Kaat Theelen moest bij de senioren dames meelopen, maar kwam als 8e juniore over de finish. Ook zij haalde zo de top-10.
Bij de masters was Ban Quintelier goed voor plaats 7. Alain Van Laethem kwam als 42e binnen, Wim Heyvaert 46e, Kris Vannieuwenhuyze 57e, Dannie Van Campenhout 60e, Kurt Heymans 66e, Sigurd Suys 68e, Eric Follaerts 83e en Roger Van Haegenberg 87e.

Junioren, senioren en masters dames liepen allen samen in één reeks. Sofie De Proft finishte als 15e, Natalie De Ridder werd 24e, Delphine Van Laethem 36e. Kaat Theelen wist – zoals hierboven vermeld – een 7e plaats te halen bij de junioren en kwam als 44e over de meet in de reeks. Ilse Saerens werd 50e, Hilde Scholliers 51e, Ilse De Ridder 53e, Katlijn D’hondt 60e en Els Duvivier 65e.
Kris Van Gucht en Dimitri Taminau waren de enige senioren heren aan de start, maar bieden finishten in de top-10. Kris op plaats 18, Dimitri op een 20e stek.

Liefst 7 atleten vielen zo in de prijzen, 14 anderen haalden de top-10 en nog eens 20 anderen de top-20. In totaal namen er 94 Lebbekenaren deel aan deze cross.