Astrid wordt 33e van Europa tijdens EK cross voor junioren in Bulgarije

Samokov (BUL)
14
december 2014

In het Bulgaarse skioord Samokov wist Astrid Verhoeven zich naar een 33e plaats te knokken. Op het beenharde parcours wist de winnares van de CrossCup in Roeselare zich lange tijd vooraan te handhaven.

Astrid Verhoeven wist zich de eerste twee ronden in de eerste rangen te handhaven. Nadien zakte ze lichtjes weg op het snelle, maar uiterst selectieve parcours van Samokov. Astrid kwam als 33e over de meet en kwam zo als eerste Belgische juniore over de finish. Ze legde de 3857 meter af in een tijd van 15:26 en bleef daarmee iets meer dan een minuut achter op de latere winnares.

De Turkse Emine Hatun Tuna won de wedstrijd voor de Britse atlete Jessica Judd. Haar landgenote Lydia Turner mocht als derde mee op het podium. Vanessa Scaunet (OEH) finishte op plaats 54.

Meer nieuws over het EK kan je op de website van Sporza terugvinden.