Laurens wordt derde in de CrossCup- modder van Brussel

Brussel
21
december 2014

In het park van Laken wist Laurens Blommaert als enige een medaille te veroveren. De benjamin mocht als derde het podium op van de internationale cross. Ook Siebe Van Campenhout, Philip Vermeiren, Ilse Saerens en Ben Quintelier finishten in de top 10.

In totaal namen 51 Lebbekenaren deel aan de wedstrijd in het park nabij het atomium. Philip Vermeiren was de eerste Lebbekenaar die het veld in dook. Hij finishte op een vijfde plaats in de G-cross.

Zina Looverie liep naar een 24e plaats bij de benjamins meisjes. Anakina Vandevenne kwam als 52e over de meet. Bij de jongens was Laurens Blommaert goed voor een bronzen medaille. Lukas Raemdonck liep in dezelfde reeks naar plaats 26, Edgar De Broe finishte als 35e.

Bij de pupillen viel Noor Quintelier nipt buiten de top-10. Een elfde plaats viel haar ten dele. Ook Sara Vercauter liep naar de top-20. Zij kwam als 16e over de meet. Rhune Vanroose en Madeleine Raemdonck eindigden op plaatsen 24 en 25. Ook Lotte Van Wemmel en Ella Heyvaert bleven met een 30e en 31e stek in elkaars buurt. Hannelore Heymans kwam als 35e aan, Nienke Van Campenhout 49e en Paulien Lecoutere 69e.
Bij de jongens liet Niels Verbeiren een 26e plaats optekenen. Xander Cools kwam als 51e over de meet, Matisse Verbeiren als 76e.

Minieme Britt Roelandt kwam als 12e ove de meet, Emma D’Hollander en Lucia De Broe volgden op plaatsen 50 en 74.
Bij de jongens deed Siebe Van Campenhout het andermaal uitstekend. Hij liet slechts vijf atleten voor en kwam als zesde over de meet. Yoran Kerkhofs, Tuur Dieleman, Tristan Blommaert en Flor Robijns volgden op plaatsen 25, 28, 47 en 53. Jan Lecoutere kwam als 63e over de finish.

Cadette Anse Beeckman wist een 36e plaats te halen en bleef zo clubgenote Emma Vannieuwenhuyze (42e) voor. Hanne Esselens en Loote Heyvaert finishten op plaatsen 62 en 67. Bij de jongens was Wout Vercauter goed voor een 26e plaats. Benthe Van de Maele kwama ls 45e over de meet.
Bij de scholieren pakte Amber Van de Maele een 38e stek. Arne Teck was er goed voor plaats 26 bij de jongens.

Onze club had ook heel wat ijzers in het vuur in de sprintcross. Bij de vrouwen wist Soraya Meert een 21e plaats te veroveren. Bij de heren kon Aiko De Mol met een 19e plaats nipt in de top-20 blijven. Jonas Bogaerts volgde op plaats 26, Danny Van Nuffel werd 28e, Bart Raemdonck eindigde als 36e en Dirk Van Campenhout veroverde een 54e stek.

Astrid Verhoeven was de enige Lebbeekse die bij de senioren aan de start verscheen van de lange cross. Met een 28e plaats (11e Belg) deed ze het niet onaardig in het internationale deelnemersveld.

Bij de masters konden Ilse Saerens, Hilde Scholliers en Els Duvivier plaatsen 10, 14 en 17 bemachtigen. Ilse eindigde 7e bij de W35, Hilde 3e bij de W50 en Els 6e in diezelfde categorie.
Bij de senioren werd Ben Quintelier 10e Belg. Hij eindigde op plaats 8 bij de M35. André Schepers, Wim Heyvaert, Dannie Van Campenhout en Sigurd Suys pakten plaatsen 37, 39, 49 en 50. Eric Follaerts kwam als 76e over de meet.

Alle resultaten kan je hier terugvinden.