Drie overwinningen en tweemaal brons in de Grimbergse modder

Grimbergen
05
januari 2015

Benjamins Zina Looverie, Laurens Blommaert en Bo Van Aken waren goed voor goud op een modderig Grimbergs parcours. Siebe Van Campenhout en Gaéthan Van Laethem pakten een bronzen medaile.

Het begon meteen goed in Grimbergen. Zina Looverie liep er naar de overwinning op bij de jongste benjamins. Ook de tweede Lebbekenaar die over de finish kwam bij de benjamins, won zijn race. Laurens Blommaert liep naar zijn vierde overwinning van het seizoen. Lucas Raemdonck wist in zijn zog een 13e plaats te behalen. Wout Cools finishte op plaats 16.

Bij de pupillen meisjes viel Sara Vercauter net naast het podium. Zij haalde een vierde plaats. Lotte Van Wemmel, Ella Heyvaert en Hannelore Heymans zorgden met een 7e, 9e en 10e plaats voor nog eens 3 andere top-10 noteringen in deze reeks. Nienke Van Campenhout kwam als 17e over de finish.
Tweedejaars Noor Quintelier zorgde voor een achtste plaats, Hanne Van Weverberg finishte op plaats 10 en Madeleine Raemdonck volgde niet veel later op plaats 12. Nona Engelaar kwam als 32e over de meet.
Bij de jongens was Xander Cools goed voor plaat 13. Remco Looverie eindigde 23e. Tweedejaars Niels Verbeiren finishte als 13e.

Bo pakt goud, brons voor Siebe en Gaéthan

Minieme Britt Roelandt liep naar plaats vier en viel zo nipt naast het podium. Femke Smet en Jana Roelandt eindigden op plaatsen 19 en 23. Bij de jongens haalden Tristan Blommaert (13e), Tuur Dieleman (14e) en Yoran Kerkhofs (16e) allen de top-20. Flor Robijns finishte op een 31e stek, Aico Van Gembergen was goed voor plaats 40. Bij de tweedejaars miniemen wist Siebe Van Campenhout het brons te veroveren. Maxim Vermorgen kon als 19e nog net een top-20 plaats afdwingen.

Florence Van Laethem (7e), Emma Vannieuwenhuyze (11e), Jente Van Campenhout (32e) en Hanne Esselens (34e) zetten allen knappe prestaties neer bij de cadetten meisjes. Bij de jongens liet Bo Van Aken de derde Lebbeekse overwinning van de dag noteren. Benthe Van de Maele finishte op plaats 14, Lander Luypaert was goed voor een 29e stek en Roel Robijns kwam als 32e over de meet.

Scholieren Lies Vercauter en Lies Quintelier bleven in elkaars buurt en eindigden beiden in de top-10 als 9e en 10e. Arne Teck viel bij de jongens nipt naast het podium. Hij finishte als vierde. Jonas Van Biesen eindigde op een 8e plaats.
Kaat Theelen was de enige die bij de junioren aan de start verscheen. Zij kwam als 12e aan. Bij de mannen kon Gaéthan Van Laethem het brons veroveren in deze categorie.

Sterke prestaties bij senioren en masters

Michiel De Proft was de snelste Lebbekenaar op de korte cross bij de heren. Hij werd 6e. Ook Tim De Ridder haalde een top-10 notering: 10e. Bjorn Annaert kwam als 23e over de meet.
Op de lange afstand kwam Glen Braem het beste uit de verf. Hij finishte op plaats negen. Bij de vrouwen was Sofie De Proft goed voor een sterke vijfde plaats. Natalie De Ridder kwam als 10e over de meet.

Ben Quintelier finishte dan weer op een vierde plaats bij de masters heren. Alain Van Laethem kwam als 37e binnen, Wim Heyvaert werd 44e, André Schepers 47e, Dannie Van Campenhout 48e, Sigurd Suys 60e en Dirk Van Campenhout 74e.
Bij de masters vrouwen was Ilse Saerens goed voor een top-10 notering. Zij kwam als 10e binnen. Ilse De Ridder werd 15e, Hilde Scholliers 21e en Katlijn D’Hondt 25e.

Onze club mocht zo 3 keer zegevieren dankzij Zina Looverie, Laurens Blommaert en Bo Van Aken, haalde met Siebe Van Campenhout en Gaéthan Van Laethem twee keer brons en wist daarnaast nog 20 top-10 en 7 top-20 noteringen te halen. Klik hier voor een tussenstand van het crossklassement.