Twee Lebbeekse medailles op het Vlaams kampioenschap cross

Rotselaar
16
februari 2015

Vorig jaar kroonden Dries De Smet en Astrid Verhoeven zich nog beiden tot Vlaams kampioen. Dit jaar verschenen beide atleten niet aan de start, maar onze club hoefde niet in te boeten aan kwaliteit. Bo Van Aken en onze benjamin jongens wisten een plekje op het podium af te dwingen.

Laurens Blommaert, Dawit Hellemans en Lukas Raemdonck liepen naar een derde plaats bij de benjamins jongens. Zij pakten zo knap een bronzen medaille op dit Vlaams kampioenschap waar ze 700m, 600m en nog eens 600m aflegden.

Ook bij de pupillen werd er in team gelopen. Madeleine Raemdonck, Noor Quintelier en Rhune Vanroose liepen naar plaats 9. Het tweede team met Nona Engelaar, Louise Van der Perre en Hannelore Heymans eindigde als 20e nog net bij de eerste 20. Ook de miniemen jongens haalden een 14e stek.

Cadetten Florecen Van Laethem en Emma Vannieuwenhuyze noteerden plaatsen 36 en 42. Bo Van Aken pakte bij de jongens het zilver na een sterke atleet van Duffel.
Lies Quintelier liep naar de 25e plaats bij de scholieren meisjes. Arne Teck kon bij de jongens beslag leggen op een 14e plaats. Junior Gaéthan Van Laethem kwam als 14e aan.

Bij de senioren timmert Niels Slachmuylders langzaam maar zeker aan de weg terug na blessure. Hij kwam als 20e over de meet van de korte cross. Bij de vrouwen liet Sofie De Proft een 20e plaats noteren in de lange cross.

Masters Katlijn D’Hondt, Ben Quintelier, Tommy Van Weverberg, André Schepers en Eric Follaerts verschenen allen aan de start. Katlijn werd 33e. Ben liet een 6e plaats noteren bij de M35, Tommy finishte als 9e ook al in de top-10. André kon beslag leggen op plaats 44 en Eric liep naar stek 60.

De 22 Lebbekenaren die afzakten naar Vlaams Brabant haalden zo 2 medailles, 3 top-10 plaatsen en 6 top-20 plaatsen.