Vilvoorde
11
september 2011

Lize wordt vierde tijdens finale 100m beloften.

In Vilvoorde liepen de junioren en beloften hun Belgisch kampioenschap. In vreemde weersomstandigheden mochten de atleten aan de start komen. Soms stond er meewind, soms tegen, soms zon en met momenten hevige regen.

Lize De Geest mocht als eerste het Vilvoordse klimaat ondervinden. Zij kreeg -0.8 m/s wind tegen, maar liep in de eerste reeks wel naar de overwinning bij de junioren beloften. Haar tijd van 12.74 was de derde tijd van alle deelneemsters. Door de overwinning plaatste ze zich ook rechtstreeks voor de finale.
Tweede Lebbekenaar aan de start was Brent Wellekens, die liefst -3.3 m/s tegenwind te verduren kreeg. Voor het eerst sinds heel lang kwam hij uit op een tijd boven de 12: 12.02. Nicholas Van Ruycheveldt (CSDY) won deze reeks in 11.22.

Yoshi Thys eindigde zijn 400m vér boven zijn persoonlijk record. Hij eindigde als laatste in zijn reeks, in een tijd van 52.61. Twee seconden boven zijn PR. Ward Stynen (LOOI) won deze reeks in een tijd van 50.37. Een reeks later kroonde Stef Vanhaeren (KAPE) zich tot Belgisch kampioen voor Seppe Thys (ACME).
Bij de beloften finishte Ruben Van den Berghe amper 1 honderdste boven zijn PR. Hij liep 53.37 en eindigde derde in zijn reeks die gewonnen werd door Arne Lasaffer (AZW) in 52.19.

Lize mocht zich opmaken voor de finale, maar voor de medailles zou het spannend worden. Lize blesseerde zich immers 16 juli. Een blessure aan het voetvlies hield haar zo wekenlang van de atletiekpiste, en dit was pas haar eerste wedstrijd sinds begin juli. Lize kon dankzij haar uitstekende start een voorsprong uitbouwen, maar moest die al gauw weer prijs geven. Ze eindigde vierde na Marlien De Jans (DEIN, 12.25), Sandy Vergeylen (VS, 12.47) en Gwendolien Feyen (AVT, 12.69). Lize kwam amper 3 honderdsten te kort voor brons, maar liep wel 4 honderdsten sneller dan in de reeksen, en finishte in 12.70. Haar seizoensbeste van mei bedraagt 12.12.

Lize en Brent namen tot slot ook deel aan de afsluitende 200m. Lize finishte als zesde in de snelste reeks. Haar tijd van 26.67 (0.6 m/s) was de zevende tijd van alle deelneemsters. Ook op de 200m kroonde Marlien De Jans (DEIN) zich tot kampioen, in een tijd van 24.70.
Brent eindigde zijn reeks als vijfde, in een tijd van 23.68 (1.3 m/s). Nicholas Van Ruycheveldt (CSDY) won ook deze reeks, in 22.53.