24
september 2011

Arne Naudts loopt naar zilver tijdens de 600m op het Criterium des Jeunes te Nijvel.

Vroeg in de ochtend zaterdagmorgen vertrokken de geselecteerde Lebbeekse jeugdatleten naar Nijvel. Daar aangekomen, eerst aanmelden, en dan meteen beginnen met opwarmen voor de eerste nummers van de dag.

Lars beet de spits af voor de Lebbeekse equipe. Een evenaring van zijn PR bracht hem op een welverdiende zevende plaats. Met 1m45 in het hoogspringen -als miniem- een puike prestatie. Onze jongste geselecteerde atleten waren meteen daarna aan de beurt. In het hockeybalwerpen, wierp Rune Vierendeels haar bal 22m74 ver en een PR voor bracht haar op een tiende plaats in het eindklassement (tweede van haar geboortejaar, dat belooft voor volgend jaar). Tijdens de wedstrijd van Rune waren ook twee andere benjamins in actie getreden.

Siebe Van Campenhout sprong 3m34 (PR van aan de plank) ver en werd gedeeld tiende. Arne Naudts won zijn reeks op 60m in 9.11 (PR) en plaatste zich hiermee voor de finale in de namiddag.

De wedstrijd voor benjamins jongens in het hockeybal kon ook van start gaan nadat de dames geworpen hadden. Senne Van Geertruyen was als reserve ogeroepen na forfait van een andere jeugdatleet. Hij kon zijn PR niet verbeteren en werd zestiende met 25m64. Hiermee zat de voormiddag er op. Tijd voor de “boterhammekes” (voor sommigen pasta en een hamburger met veel mayonaise en “pas dojon”, want bestellen moest in Frans en indien een frietkot in de buurt zou dat er ook wel nog in gegaan zijn). Van een super voorbereiding gesproken op een BK…

Arne Naudts grijpt zilver 600m

Om 14u45 was het dan aan twee van onze miniemen in het kogelstoten. Geen van beiden presteerden naar hun mogelijkheden, zo werden ze twaalfde en zestiende met 8m81 en 8m17.

De afstandsnummers waren aan de beurt, waar vier benjamins geselecteerd voor 600m, Britt deed het zeer goed. Zij ging vlot mee en eindigde op een tiende plaats in 2.05.26 (PR). Arne, Siebe en Josse Vannieuwenhuyze starten op de 600m bij de jongens. Na 350m plaatste Brent Soetens (LAT ) een verschroeiende demarrage die enkel Arne kon volgen. Ze werden dan ook eerste en tweede in een supertijd van 1.52.13 en 1.52.18 (PR) en zilver op het kampioenschap. Siebe werd in deze wedstrijd nog elfde in 2.03.74 (PR) en Josse 18e in 2.11.44.

Aster Van Kerckhove was intussen ook zijn wedstrijd begonnen. Eindelijk, want het speerwerpen bij de miniemen jongens begon met 15 minuten vertraging (geen juryleden en geen speren). Hij werd 15e met een worp van 29m87, wat onder zijn niveau is, maar toch de moeite om tevreden mee te zijn .

Dan was het aan Dries De Smet. De verwachtingen van de trainers waren vrij hoog en een tweede medaille werd verwacht. Het werd een spannende en snelle wedstrijd waar Dries steeds op plaats 3 of 4 liep. Maar de orde van het seizoen werd gerespecteerd, en jammer voor Dries eindigde hij daardoor ook vierde in een PR van 2.53.97.

Buiten de finale van de 60m benjamins, restte ons alleen nog het kogelstoten bij de benjamins jongens. Senne Van Geertruyen had zich volledig opgeladen om er een mooie wedstrijd van te maken. Tijdens de opwarming wierp hij enkele keren voorbij de 9m-grens. Tijdens de wedstrijd wierp hij ook (ongeveer) 9m25, maar door zijn enthousiasme en een foute uitstap uit de cirkel werd hij bestraft met een Franstalige nulworp. Hij smeet ondanks deze teleurstelling tijdens zijn laatste poging toch een PR van 8m57 en werd daarmee dertiende in het eindklassement. Dit had een achtste plaats kunnen zijn met een worp boven 9m20.

Dan kon er nog worden afgesloten met de finale 60m met Arne in een hoofdrol. Met een vierde tijd tijdens de reeksen, was er toch nog een beetje hoop op een tweede medaille. Het startschot werd gegeven en Arne deed meteen mee voor het podium. De fotofinish besloot echter in ons nadeel. 8.99 was goed voor een sterk nieuw clubrecord. De gedeelde derde plaats werd gecorrigeerd tot op de duizendsten om de derde plaats te kunnen toewijzen. Arne viel alzo net naast de medailles.

Meer foto’ s kan je vinden op onze Flickr pagina.

Voor trainer en aanwezige supporters werd het een aangenaam BK. Met 12 selecties, 10 deelnemers, een hoop PR’ s en een medaille keerden onze jeugdatleten tevreden terug naar Lebbeke.