Veldloop Opwijk

Opwijk
06
november 2011

Sinds enkele jaren vindt de openingscross van het seizoen niet meer plaats in het Hof ter Hemelrijck, maar elders in Opwijk..

Sinds enkele jaren vindt de openingscross van het seizoen niet meer plaats in het Hof ter Hemelrijck, maar elders in Opwijk, waar de atleten een echte plattelandscross voorgeschoteld krijgen in de wei.

Bij de allerjongsten, de benjamins, was het LAT die de eerste twee podiumplaatsen wegkaapte bij de meisjes met de zusjes Kluskens. Madeleine Raemdonck ( LEBB ) eindigde knap 5e op amper een half minuutje van de winnares. Ook Nienke van Campenhout startte voor Lebbeke en werd knap 33e op 40 deelneemstertjes geboren in 2004.
Jana Schutz (LEBB) en Nina Willems ( eveneens LEBB ) behaalden respectievelijk de 22e en de 28e plaats bij de Benjamins meisjes ’03.

Onze club zag zich goed vertegenwoordigd bij de benjamins jongens ’03, die eveneens een afstand van 960m zouden afleggen. Josse Vannieuwenhuyze kwam als eerste Lebbekenaar over de streep, gevolgd door Ben Vandevoorde (LEBB) die amper een secondje moest toegeven. Yoran Kerkhofs (23e), Aico van Grembergen (24e), Arne de Braekeleer (26e) en Flor Robijns (29e) vervolledigden het Lebbeekse deelnemersveld.

Britt Roelandt startte als enige Lebbeekse bij de pupillen ’02 , maar bewees over een afstand van 1287m ook meteen dat ze reeds de goeie vorm te pakken had. Ze haalde de eerste medaille van de dag voor onze club.
Lotte Vierendeels kwam als eerste Lebbeekse over de finishlijn in haar leeftijdscategorie (Pupil ’01). Ze haalde daarmee een mooie 6e plaats. Emma Uyttersprot (LEBB) finishte op een 19e plaats en Lotte Heyvaert (LEBB) besloot haar wedstrijd met een 24e plaats.

Siebe Van Campenhout legde als pupil ’02 eveneens 1287m af. Hij deed dit in 5.20, wat goed bleek voor een 7e plaats. Maxim Vermorgen (LEBB) overschreed de eindmeet als 31e op 37 atleten. Benthe van de Maele liep voor Lebbeke mee bij de pupillen 01. Hij eindigde op een 14e stek.

Bij de eerstejaars miniemen dames verschenen Emma Vannieuwenhuyze, Jule Walravens en Jente Van Campenhout aan de startlijn. Zijn eindigden respectievelijk op een 19e, 24e en een 30e plaats.

In de jongenscategorie eerstejaars miniemen verdedigden Joren Blommaert en Mauro Daelemans het Lebbeekse blauw-wit. Joren eindigde 16e, Mauro 26e. Jonas Van Biesen eindigde 9e in de wedstrijd 2e jaars miniemen.

Amber Van De Maele eindigde voor clubgenote Maithe Rivera Armayones bij de cadetten meisjes. Amber eindigde 13e, Maithe werd 18e. Lynn Vereecken eindigde de wedstrijd als 23e, en bleef daarmee net voor Kaat Theelen (24e). Dries De Smet zorgde voor een tweede Lebbeekse podiumplaats. Hij eindigde derde in een wedstrijd die werd gewonnen door Bastiaan Ameryckx (OPW). Arne Teck werd in dezelfde wedstrijd 25e.

Kaat Paternoster was de enige scholiere die aan de start verscheen bij de meisjes. Zij eingdigde 15e. Bij de jongens liep Danny van Nuffel naar een 20e plaats.

Bij de senioren heren liep Glen Braem naar de 21e plek tijdens de korte cross. Daarmee bleef hij Michiel De Proft (25e) voor. Bij de vrouwen liepen Sofie en Karolien De Proft naar de 19e en 22e plaats. Verder in het klassement vonden we Ilse De Ridder op een 44e stek, Hilde Scholiers als 49e en Els Duvivier als 63e.

Jan Moens was de eerste Lebbekenaar op de lange cross in de junioren/masters-reeks. Hij eindigde op een 23e plek. Jozef Becque werd 39e, Sigurd Suys 56e, Soren Suys 57e en Albert Van Nuffel 73e. Bij de senioren was Joachim Pelicaen de eerste Lebbekenaar die de finishlijn overschreed. Hij eindigde net buiten de top-10, op een 11e plek. Guy Wauters eindigde 22e, Kris Van Gucht werd 23e.

Meer foto’ s kan je op onze Flickr pagina terugvinden.

Alle resultaten kan je hier terugvinden.