Zele
27
november 2011

Veel blauw-witte atleten aan de start van de derde memorial Falco Christiaens.

Zondag 27 november werd in Zele de 3e memorial Falco Christiaens op gang geschoten. Op een snel parcours trachtten de Lebbeekse atleten zich vandaag weer in de kijker te lopen.

De allereerste wedstrijd van de dag was die van de Benjamins meisjes geboren in ’04-’05. Daarin eindigde Madeleine Raemdonck op een 15e plaats. Ella Heyvaert overschreed de finish als 22e en Sara Vercauter als 26e. Nienke Van Campenhout finishte als 37e op 41 deelneemsters.

Bij de Benjamins jongens ’04-’05 eindigde Seth Aga op een 53e plaats.
In de reeks Benjamins ’03 finishte Josse Vannieuwenhuyze net buiten de top tien als 11e. Aico Van Grembergen eindigde als 29e op 44 deelnemers, Bruce Vermeiren als 40e.

Eerstejaars pupille Britt Roelandt haalt als eerste Lebbeekse een medaille binnen. Zij won haar wedstrijd. Cato Uytvanck overschreed als 39e op 46 deelnemers de finishlijn.
Emma Uyttersprot eindigde als 21e bij de tweedejaars pupillen. Clubgenootjes Sophie Vermeiren en Lotte Heyvaert eindigden respectievelijk op een 25e en een 27e plaats.

Twee Lebbekenaren in de top tien bij de jongste pupillen jongens. Arne Naudts en Siebe Van Campenhout vochten het onderling uit in de eindfase en strandden op een 5e en een 6e plaats. Maxim Vermorgen eindigde 32e op 36 deelnemers.
In de wedstrijd pupillen jongens ’01 finishte Wannes Theelen als eerste Lebbekenaar op een 12e plaats. Benthe van de Maele eindigde 17e op een totaal van 46 deelnemers.

Emma Vannieuwenhuyze en Jule Walravens gingen van start bij de miniemen meisjes ’00. Ze eindigden op een 25e en 28e plaats op 42 deelnemers.
Bij de jongens haalde Wout Vercauter een 12e plaats, Ward Klinckaert werd 23e. Mauro Daelemans eindigde als 40e.
Toon Theelen overschreed de eindmeet als eerste Lebbekenaar en als 13e in zijn wedstrijd miniemen ’99. Jonas Van Biesen behaalde een 16e plaats, Robbe Gabriels eindigde 22e en Wout De Kinder behaalde een 30e plaats op 48 deelnemers.

Cadette Lies Vercauter liep een mooie wedstrijd en bevestigde haar goede vorm van vorige week. Ze eindigde net naast het podium op een 4e plaats. Amber van de Maele behaalde de 10e plaats, Maithe Rivera Armayones finishte als 20e, Kaat Theelen als 27e en Lynn Vereeken behaale een 29e plaats op 45 deelnemers.
Arne Teck startte snel en landde op een 28e plaats. Stef Verschueren eindigde 45e in een cadettenreeks met 48 deelnemers.

Kaat Paternoster behaalde als enige Lebbeekse scholiere een mooie 14e plaats. In deze wedstrijd gingen 24 jongedames van start.

In de korte cross behaalde Thomas Caudron een 9e plaats. Ondanks een mindere start strandde hij op minder dan een halve minuut van winnaar Davy De Schrijver (AVLO). Trainer Michiel De Proft eindigde als 31e op 38 atleten.

Maar liefst 92 deelnemers verdrongen zich aan de startlijn voor de wedstrijd juniors-masters heren, waaronder 6 Lebbekenaren. Jan Moens finishte als 30e, junior Soren Suys behaalde een 60e plaats. Jozef Beque behaalde een 62e plaats, gevolgd door Kris Vannieuwenhuyze, die finishte als 64e. Sigurd Suys behaalde een 68e stek. Jos Brabant sloot het Lebbeekse rijtje met een 84e plaats.

Ilse de Ridder beëindigde als eerste Lebbeekse haar wedstrijd JSM dames. Zij eindigde als 30e op 65 deelneemsters. Hilde Scholiers liet niet lang op zich wachten en sleepte een 34e plaats in de wacht, meteen gevolgd door Natalie De Ridder (35e). Opmerkelijk: seniore Natalie de Ridder maakte met haar deelname in Zele haar debuut in de crosswereld na mooie prestaties op straat.

De dag werd afgesloten door de senioren heren, die 9180m af zouden leggen. Joachim Pelickaen behaalde een 9e plaats en legde zijn 9180m af in 29’39”. Plaatsen 21, 22 en 23 gingen naar AC Lebbeke, Glen Braem wist clubgenoten Guy Wauters en Kris Van Gucht achter zich te houden.

Meer foto’ s kan je op onze Flickr pagina terugvinden.

Alle resultaten van deze cross kan je hier terugvinden. Het clubklassement na deze cross kan je hier terugvinden.