Lebbeke
26
maart 2012

De cross- en indoorwedstrijden zitten er zo goed als op. Alvorens door te stomen naar het gloednieuwe outdoorseizoen op de piste, blikken we nog een laatste keer terug op afgelopen winter om daarna de deur volledig achter toe te trekken. Ook dit jaar waren er enkele memorabele momenten.

Het allereerste kampioenschap van dit jaar was meteen prijs. Onze atleten haalden 11 medailles binnen: 4 titels, 4 tweede plaatsen en 3 derde plaatsen tijdens het provinciaal kampioenschap indoor. Ook tijdens dat andere PK was het 7 keer prijs. Op het PK veldlopen in eigen Lebbeke sleepte onze club 1 titel, 3 zilveren en 3 bronzen medailles in de wacht. Tijdens dat provinciaal kampioenschap zakten liefst 900 atleten af richting Lebbeke, waarvan 79 crossers uit onze club. De club mag terugkijken op een geslaagd kampioenschap met een feilloze organisatie.

De medailleoogst van de provinciale kampioenschappen werd – mede door blessures – niet volledig doorgetrokken naar de Vlaamse en Belgische kampioenschappen. Vicky Van den Nest was de enige die zich tot kampioene kon kronen op één van de grotere indoorkampioenschappen. Zij deed dat bij de cadetten in het hoogspringen. Jonas Bogaerts werd derde op het Vlaams kampioenschap meerkampen. Enkele andere jongeren haalden wel mooie top-10 noteringen.

In het veld was het vooral uitkijken naar de prestaties van Astrid Verhoeven. Zij kroonde zich tot Belgisch kampioene, en won bovendien ook de CrossCup na een clean sweep: ze won alle 7 manches. Behalve Astrid mochten ook Britt Roelandt (5e BK), Dries De Smet (4e BK), Lies Vercauter (3e BK) en Robbe Neyns (9e BK) meermaals het podium bestijgen deze winter.

De eindstand van het crossklassement van AC Lebbeke kan je hier terugvinden.

Bekijk alle verschenen artikels van deze winter hier.