Lebbeke
28
april 2012

Onze jeugd laat zien wat ze in hun mars hebben op de allereerste Lebbeekse jeugdmeeting van dit seizoen.

Terwijl de oudere wedstrijdatleten streden om de provinciale titel in Ninove trokken heel wat jeugdige talenten naar Lebbeke om zich daar te meten op hun favoriete nummers.

Spurtnummers trekken wedstrijd op gang

De eerste wedstrijd van de dag was de 80m miniemen dames. Anne-Sophie Champeaux moest in Tina Mergan (OPW) haar meerdere erkennen en eindigde tweede in 11.55. Ook bij de jongens eindigde een Lebbekenaar op de tweede plaats. Robbe Gabriels legde de 80m af in 10.89.
Ook op de 150m moest Anne-Sophie Tina Mergan laten voorgaan. Ze eindigde tweede in haar reeks in 22.28. Robbe won de 150m in 20.15.

De 60m bleek bijzonder populair bij de benjamins dames, maar liefst 4 reeksen gingen van start.
De eerste reeks werd gewonnen door Ella Heyvaert, in 11.18. In diezelfde reeks finishte Nina Cooreman als 6e in een tijd van 11.94. In de vierde reeks legde Nona Heyvaert de 60m af in 11.67.
Bij de jongens eindigde Arne de Braeckeleer als 2e in zijn reeks in een tijd van 10.38. Ook Josse Vannieuwenhuyze legde beslag op de tweede plaats in zijn reeks door te eindigen in een tijd van 10.40.

Emma Uyttersprot won de eerste reeks 60m pupillen in 10.16, Lotte Heyvaert eindigde vierde in 10.71. In de tweede reeks finishte Luca Heyvaert als 2e in 9.30. Loike Vierendeels finishte als 4e in 9.45, Britt Roelandt als 7e in een tijd van 9.93.
Pupil Arne Naudts moest in de eerste reeks enkel Yann Desmet (VS) laten voorgaan en finishte in 9.02. Gillis De Visscher won de tweede reeks in 9.33, Rembert Mathys werd derde in 9.81.

Britt Roelandt en Jonas van Biesen eindigden 3e op de 1000m

Op de 600m voor benjamins waren plaatsen 8,9,10 en 11 weggelegd voor Nona Heyvaert, Ella Heyvaert, Madeleine Raemdonck en Nina Cooreman. Nona eindigde in 2.28.87, Ella in 2.29.70, Madeleine kwam over de finishlijn na 2.32.97 en Nina legde haar 600m af in 2.41.25.
Benjamin Josse Vannieuwenhuyze liet de concurrentie achter zich op zijn 600m. Hij kwam als winnaar over de finish in 2.05.13.

Britt Roelandt liet op het langere loopwerk zien dat ze een aardig tempo aankan. Zij liep haar 1000m in 3.40.31, goed voor de derde plaats bij de pupillen. Luca Heyvaert eindigde 8e in een tijd van 4.01.15, Emma Uyttersprot behaalde de 10e plaats in 4.13.51.
Gillis de Visscher en Rembert Mathys eindigden 5e en 6e in een tijd van resp. 3.48.10 en 3.50.68.
Emma Vannieuwenhuyze en Loike Vierendeels streden onder elkaar voor de 6e plaats. Emma won de clubstrijd en eindigde in 3.49.03, Loike finishte als 7e in 3.53.97. Jonas Van Biesen eindigde als 3e op zijn 1000m in een tijd van 3.17.83.

Springnummers geliefd bij de Lebbeekse atleten

In het hoogspringen voor benjamins meisjes waren plaatsen 5,6,7 en 8 weggelegd voor Lebbeke. Nona Heyvaert eindigde als 5e na een sprong over 0.85m. Madeleine Raemdonck, Ella Heyvaert en Nina Cooreman slaagden er allemaal in om over een hoogte van 0.80m te springen.
Miniem Emma Vannieuwenhuyze sprong over 1m20, waarmee ze op de derde plaats eindigde in haar categorie.
Luca Heyvaert liet de lat liggen op 1m08, goed voor de tweede plaats bij de pupillen meisjes.

Anne-Sophie Champeaux waagde zich samen met Emma Vannieuwenhuyze aan het verspringen. Anne-Sophie sprong 4m18, Emma’s verste sprong mat 3m52. Bij de jongens miniemen sprong Robbe Gabriels het verst van alle deelnemers. Met een sprong van 4m54 verzekerde hij zich van de overwinning.
Ook benjamins Josse Vannieuwenhuyze en Arne de Braeckeleer namen deel aan het verspringen. Zij sprongen respectievelijk 3m35 en 2m84 ver, goed voor de 3e en de 9e plaats.
Arne Naudts behaalde de derde plaats in zijn categorie. Hij plantte zijn voeten 3m65 verderop in het zand.

Lotte Heyvaert laat zien wat ze kan in de kampnummers

Drie Lebbeekse Pupillen dames namen deel aan het kogelstoten. Lotte Heyvaert stootte haar kogel 6m89 ver, goed voor de overwinning. Loike Vierendeels legde beslag op de derde plaats door haar kogel 6m05 verderop te laten landen. Luca Heyvaert eindigde op de 8e plaats met 4m18.

Flore Heyvaert bewees zich de beste Lebbeekse benjamin in het kogelstoten. Ze eindigde op de 6e plaats door haar kogel 3m97 ver te stoten. Nona Heyvaert belandde op de 9e plaats met 3m32. Nina Cooreman eindigde 14e met 2m58.

In het discuswerpen veroverde Aster van Kerckhove de tweede plaats met een worp van 25m03.
Lotte Heyvaert liet zien dat ze niet enkel met een kogel overweg kan. Ze won het discuswerpen met een worp van 16m06. Loike Vierendeels werd tweede. Haar discus landde 14m85 verderop.

Pupil Gillis de Visscher eindigde in het hockeywerpen op een derde plaats. Zijn verste worp mat 34m13. Clubgenoot Arne Naudts werd 9e met een worp van 20m32.
Miniem Aster Vankerckhove ruilde de hockeybal in voor een speer en wierp die 33m92 ver, goed voor de tweede plaats.