CrossCup Hannuit

Hannuit
27
januari 2013

Terwijl in de indoorhal te Gent het Vlaams Kampioenschap Alle Categorieën gelopen werd, trokken enkele rasechte veldlopers naar Hannuit om daar door ijswater en smeltende sneeuw te ploeteren. Stuk voor stuk lieten zij zien dat ze klaar zijn voor het Provinciaal Kampioenschap te Lebbeke, dat volgende zaterdag plaatsvindt.

Tristan Blommaert was de eerste Lebbeekse atleet die het parcours te Hannuit mocht testen. De eerstejaars pupil weerde zich kranig en behaalde de 55e plaats op 64 deelnemers. Ook in de reeks van Maithé Rivera Armayones stonden 64 atletes aan de start. Maithé liep een verstandige wedstrijd en kon dankzij haar stevige tempo bergop opschuiven naar de 26e plaats in de einduitslag.

Seniore Natalie de Ridder trad in Hannuit voor de eerste keer in actie op de korte cross. Met haar 14e plaats op 34 deelnemers bleek dat ze klaar is voor het PK korte cross in ons eigen Lebbeke. Tenslotte kwam ook Pieter Biets in actie bij de senioren. De wedstrijd werd gedomineerd door Ethiopiërs en Kenianen. Pieter werd 34e op 52 deelnemende atleten.

Astrid Verhoeven deed in het Waalse een goede zaak voor haar klassement. Ze liep heel makkelijk naar de overwinning en pakt daarmee de tweede plaats in het klassement. Ze heeft momenteel 14 punten achterstand op Camilla De Bleeckere, met nog 3 crosscupmanches te gaan.

In de vorige edities van de crosscup kwam ook kadet Dries Desmet steevast in actie. Deze editie sloeg hij over, maar daags voordien won hij wel de cross georganiseerd door Atletiek Vereniging Noorderkempen.