Opwijk
03
maart 2013

Pieter Vierendeels en Britt Roelandt zorgden voor goud en brons in de jaarlijkse Volkscross, georganiseerd door de Vilvoordse onderafdeling in Opwijk.

Alle benjamins eindigden in de top-15: Ella Heyvaert op plaats 9, gevolgd door Hannelore Heymans op 10 en Nienke Van Campenhout op 14. Madeleine Raemdonck en Mare De Maeseneer finishten op plaatsen 11 en 20 bij de oudere benjamins. Bij de jongens liep Xander Cools naar plaats 11. Lukas Raemdonck finishte op de 29e stek. Niels Verbeiren haalde de zesde plaats binnen bij de 1 jaar oudere benjamins.

Fien Biesemans finishte bij de pupillen op de meest ondankbare plaats, net naast het podium. Hanne De Wilde volgde op de 18e plaats, Linde De Smedt op stek 21. Britt Roelandt zorgde bij de pupillen van 2002 voor de eerste medaille van de dag. Ze eindigde derde en kaapte het brons weg. Femke Smet werd 16e.
Bij de jongens kende ook Josse Vannieuwenhuyse pech. Ook hij finishte net naast het podium op de vierde plaats. Ben Vandevoorde werd 19e. Flor Robijns werd 31e, Arne De Braeckeleer 32e en Tristan Blommaert 34e. In de tweede reeks werd Siebe Van Campenhout 8e, voor Maxim Vermorgen die 20e eindigde en Tibo Van Assche (24e).

Emma Uyttersprot kwam als 17e over de meet bij de miniemen meisjes. Jente Van Campenhout werd 20e in de tweede reeks. Bij de jongens behaalde Wannes Theelen een 12e stek. Ook Glen Smet finishte op plaats 12, bij de oudere miniemen.

Bij de cadetten liepen Care Vermorgen en Celine De Meester in elkaars buurt naar plaatsen 27 en 28.
Thomas Caudron eindigde 10e in de korte cross bij de mannen. Bart De Smedt eindigde op een 14e plaats. Steven Brackx werd 24e.

Bij de masters haalde Jan Moens de 9e plaats, Els Duvivier eindigde 20e bij de vrouwen.

Tot slot wist Natalie De Ridder een 11e plaats te veroveren in de lange cross bij de senioren dames. Bij de mannen won Pieter Vierendeels op de meer dan 8km lange omloop. Tommy Van Weverberg (7e) en Glen Braem (8e) eindigden beiden ook in de top-10. Guy Wauters werd 12e.