BK Veldlopen

Oostende
10
maart 2013

Het Belgisch kampioenschap veldlopen heeft al sinds jaar en dag zijn stek in Oostende. Ze doet tevens ook dienst als finale van de Lotto CrossCup.

De benjamins lopen hun wedstrijden in teamverband. Onze club stond hier met 2 teams aan de start bij de meisjes. Ze eindigden op de 29e en 35e plaats. Bij de jongens werd ook een team verwacht, maar zij gingen niet van start.
Bij onze pupillen liep Fien Biesemans naar de beste plaats bij de meisjes. Zij eindigde op een 29e plaats. Britt Roelandt eindigde bij de oudere pupillen op plaats 14. Femke Smet finishte als 71e, Joke Clynhens 95e op 107 crossertjes. Bij de jongens finishte Josse Vannieuwenhuyze op plaats 27. Hij bleef zo voor Yoran Kerkhofs en Ben Vandevoorde die plaatsen 48 en 49 finishten. Arne De Braeckeleer vonden we op plaats 92 terug. Vic Walraevens op plaats 105, Ralph Losa op stek 106 en Aico Van Grembergen werd 109e op 110 deelnemers. Siebe Van Campenhout liep naar de 31e plaats in de één jaar oudere pupillenreeks.

Emma Vannieuwenhuyze en Jente Van Campenhout eindigden op plaatsen 81 en 91 bij de miniemen meisjes. Wannes Theelen finishte als 57e bij de jongens. Benthe Van De Maele eindigde op een 93e plaats, Jef Walraevens werd 107e. Bij de miniemen jongens van 2000 eindigde Joren Blommaert als 45e. Glen Smet werd 75e.

Amber Van De Maele finishte net buiten de 25 eersten bij de cadetten. Zij eindigde op een 26e plaats. Maithé Rivera Armayones werd 47e. Jonas Van Biesen werd 37e bij de eerstejaars jongens. Bij de tweedejaars liep Dries De Smet voro het podium, en hij kwam ook erg dichtbij. Dries finishte vijfde, op amper 8 seconden van een bronzen medaille. Arne Teck eindigde 63e.
Kaat Theelen haalde bij de scholieren meisjes een 38e plaats. Cédric Debot werd 16e bij de jongens.

Voor het eerst werd er ook een sprintcross georganiseerd. Over een afstand van 1050m was Jerome Kahia (CSF) de snelste van het pak. Aiko De Mol werd eerste Lebbekenaar op de 26e plaats. Michiel De Proft finishte als 37e.

Bij de junioren zorgde Astrid Verhoeven voor de eerste medaille van de dag. Louise Carton (HCO) en Sara Vande Velde (DUFF) bleken beiden sterker, maar Astrid veroverde als eerstejaars juniore knap het brons. Daarmee bleef ze bijna 50 seconden voor de eerstvolgende jaargenoten.

Natalie De Ridder nam deel aan de korte cross bij de vrouwen. Over een afstand van 2800m werd de titel verdeeld. Natalie eindigde 50e, Marijke Vanbuggenhout finishte als 65e. Bij de mannen eindigde Bart De Smedt op een 72e plaats. Kris Van Gucht finishte 107e, Steven Brackx 121e.