Karrevracht medailles op PK jeugd

Aalst
01
juli 2013

Voor het eerst in de fonkelnieuwe clubtruitjes traden onze jeugdatleten in het Aalsterse strijdperk om zoveel mogelijk provinciale medailles te veroveren. Een opdracht waar ze met 6 gouden, 1 zilveren en 4 bronzen meer dan in slaagden.

Tijdens de aanvangswedstrijden werd de toon voor de namiddag meteen gezet. Tijdens de 60m horden voor pupillen meisjes kroonde Luca Heyvaert zich met 10.95 tot provinciaal kampioen. Met die tijd brak ze bovendien ook het 23 jaar oude clubrecord van Kelly Van Gucht (11.14). Joyce Moens maakte het feestje compleet door het brons te veroveren in een tijd van 12.16. Ester Lagast (KAAG, 11.43) veroverde de zilveren medaille. Bij de jongens haalde Siebe Van Campenhout een 8e plaats door 12.85 te klokken. Jule Walraevens eindigde na 11.26 als zesde minieme over de horden.

Niet veel later mocht Jule alweer van start gaan. Dit keer over de 150m. Met een tijd van 22.44 finishte ze tweede in haar reeks. Anne-Sophie Champeaux zorgde hier voor de derde medaille van de dag. Brons in een tijd van 20.97. Jente Van Campenhout finishte als zesde in dezelfde reeks na 24.16.

Het kortste sprintnummer van de dag werd met reeksen en finales gelopen. De beste 8 tijden uit de reeksen plaatsten zich telkens voor de finalereeks later op de dag. Ella Heyvaert slaagde er bij de benjamins al meteen in om zo’n finalestek af te dwingen. Ze finishte in 9.89 als tweede in haar reeks. Bij de pupillen kroonden zowel Luca als Catalina tot reeksoverwinnaars. Luca haalde het in reeks 1 in 8.82, Catalina finishte in een tijd van 8.78. Joke Clynhens viel met 9.20 en een tweede plaats in de vijfde reeks net naast de finale.
Bij de jongens tekende ook Arne Naudts al meteen een reeksoverwinning op. Met 8.41 bleef hij de andere atleten ruim voor. Yoran Kerkhofs liep in dezelfde reeks naar 9.53 en een vijfde stek. In reeks 5 liet Arne De Braekeleer 9.76 noteren, ook goed voor een vijfde plaats.
Ook bij de miniemen werden de reeksen fantastisch afgelegd. Anne-Sophie Champeaux snelde naar de reeksoverwinning over de 80m in 11.25, met een plaatsje in de finale als gevolg. Bij de jongens won Wout Vercauter zijn reeks door in 10.50 te finishten. Ward Klinckaert slaagde er niet in zich te plaatsen. Hij werd zesde in 13.09.

3 keer sprintgoud op de kortste afstand

Ella Heyvaert kon bij de benjamins beslag leggen op de zesde plaats. Haar tijd van 9.83 was net iets sneller dan in de reeksen. Naamgenote Luca ging bij de pupillen Emma De Naeyer (ZA, 8.71) en Anais Van Snick (ASVO, 8.79) vooraf. Luca liep een tijd van 8.55. Catalina kwam amper twee honderdsten tekort voor een podiumplaats. Zij liep met 8.81 net iets trager dan in haar reeks. De medailleoogst werd bij de jongens gewoon verder gezet. Arne Naudts gaf er met 8.24 de concurrentie het nakijken. Arne verbeterde zijn eigen clubrecord met bijna 2 tienden en ging Alexander Facon (ACME, 8.45) en Benjamin Evrard (ACME, 8.54) voor.

Ook de miniemen veroverden hun medailles. Anne-Sophie Champeaux pakte haar tweede brons van de dag. Ze legde de 80m af in 10.98, net iets trager dan het zilver dat voor Lotte De Foer (ACW, 10.85) was weggelegd en het goud dat met 10.82 naar Elise Lasser (VITA) ging. Bij de jongens gaf Wout Vercauter iedereen het nakijken. Hij haalde het in 10.34 ruim van Severijn D’hoedt (ACME, 10.54) en Jonas Vandriessche (ASVO, 10.67).

Hannelore Heymans en Nienke Van Campenhout liepen in de eerste reeks van de 600m naar 2.21.98 en 2.32.99. Goed voor de 9e en 16e stek. In de snelste reeks viel Sara Vercauter net naast het podium. Ze finishte in een tijd van 2.09.00 als vijfde. Madeleine Raemdonck klokte een tijd van 2.12.66 en eindigde 9e. Bij de jongens bleven Xander Cools en Lucas Raemdonck in elkaars buurt. Xander finishte in een tijd van 2.28.30 als 17e. Lucas werd 18e in 2.28.30.

Britt Roelandt klokte 3.38.95 op haar 1000m bij de pupillen meisjes. Ze werd daarmee 9e. Yoran Kerkhofs legde in de eerste reeks bij de jongens beslag op een 7e plaats. Hij finishte na 3.44.78. Tibo Van Assche volgde met 3.52.02 op stek 12. Josse Vannieuwenhuyze veroverde plaats 11 in de snelste reeks. Hij deed dat door 3.30.28 te lopen.
Emma Vannieuwenhuyze liep met 3.33.73 naar de 13e plaats bij de miniemen dames.

Ook succes in de kampnummers

Joyce Moens bewees intussen dat niet alle medailles op loopnummers moesten worden behaald. Joyce wierp haar discus 17m42 ver bij de pupillen en pakte het brons. Liesbeth Van Campe (ACME) pakte het goud met 21m40, Flore Heyvaert wierp 9m56 en werd zo 8e. Bij de miniemen wierp Sylvia Van den Berghe haar speer naar de 8e plaats en 14m33 ver. Jente Van Campenhout lukte een worp van 9m36, goed voor de 10e stek.
Catalina Schuddinck kon de tegenstand helemaal overklassen in het verspringen. Met een sprong van 4m32 gaf ze Ilana Hanssens (ASVO, 3m87) het nakijken. Emma Smet (ACME, 3m81) mocht als derde mee het podium op.

Wout Vercauter voegde nog een tweede gouden medaille toe aan zijn erelijst. Hij won de 300m in een tijd van 41.65 en hield zo Ruben Desmet (VS, 42.55) af. Brent Declercq (DEIN) mocht als derde mee het podium op. Matthias Kerkhofs werd zesde met een tijd van 44.58.

Marie Naudts eindigde 8e in het discuswerpen bij de miniemen meisjes. Ze wierp 19m72 ver. Lotte Heyvaert raakte 18m43 ver en eindigde 11e. Siebe Van Campenhout wierp bij de pupillen jongens 19m51 ver. Arne Naudts lukte een worp van 17m56. Ook Joren Blommaert eindigde net buiten de medailles. Hij wierp zijn speer 30m51 ver en eindigde op een vijfde plaats. Flore Heyvaert kon intussen de kogel 3m66 ver stoten. Dat was net iets verder dan Jana Roelandt die 2m47 wierp. De meisjes haalden daarmee de 21e en 22e plaats. Arne De Braekeleer sprong 2m95 ver bij de pupillen en eindigde zo als 25e. In het kogelstoten was Marie Naudts goed voor de zesde plaats met 8m19. Lotte Heyvaert raakte 7m25 ver en werd 12e. Ook Rune Vierendeels raakte net niet op het podium. Zij wierp haar hockeybal 27m32 ver en werd 5e.

Nona Engelaar wierp haar hockeybal 15m05 ver, goed voor de 7e plaats. Matthias Kerkhofs sprong 4m23 ver en haalde zo net de top 10 bij de miniemen heren. WardKlinckaert sprong hier 3m33 ver, goed voor plaats 24.

Tibo Van Assche sprong 1m15 hoog en eindigde zo als 13e pupil. Bij de benjamins haalde Ella Heyvaert intussen een 9e plaats binnen door 3m26 ver te springen. Britt De Smedt raakte 3m10 ver, goed voor plaats 11. Nona Heyvaert raakte 3m00 ver in de bak en eindigde 15e. Sara Vercauter volgde met 2m90 op plaats 19, Hannelore Heymans op plaats 22 met 2m81, Nona Engelaar raakte met 2m77 op de 29e plaats en Nienke Van Campenhout werd met 2m56 36e op liefst 43 benjamins.
Nona Heyvaert kwam slechts 5cm tekort voor het goud in het hoogspringen. Ze sprong over 1m00 en eindigde op een 7e plaats. Britt De Smedt sprong over 0mm95 en werd gedeeld 8e. In tussentijd wierp Joren Blommaert zijn kogel 7m96 ver. Rune Vierendeels zorgde, na heel wat goud en brons, voor de eerste zilveren medaille van de dag. Ze deed dat in het hoogspringen, waar ze even hoog sprong als Gaelle Van Hyfte (RIEM). Zowel Rune als Hyfte raakten over 1m23. Febe Vandewalle mocht met 1m20 als derde mee het podium op. Jente Van Hamme sprong 2m53 ver en werd 16e bij de benjamins.

Indrukwekkende medailletabel

We vatten de medailles die op dit kampioenschap behaald werden graag nog eens samen in een uitgebreide tabel: