Grembergen
21
oktober 2013

De afstandslopers naderen het drukke crossseizoen en de spurters kruipen na een paar weken ook weer in de sportkleren. Een moment waarop de anders nogal verschillende atleten elkaar eens tegenkomen op een stratenloop.

Op de Schelde & polderloop kwamen Glen Braem en Tim De Ridder de dag na de Ekiden nog wat extra kilometers afleggen en waagden Lize De Geest en Ruben Van den Berghe zich ook eens aan wat meer kilometers. Om 14u vertrokken in Grembergen zowel de 5,39km, de 10,1km als de 21km. Glen en Tim gingen beide voor de 10km en liepen al snel in een groepje van een 5-tal atleten met voor zich enkel 2 snel gestarte lopers van de 5km. Lize en Ruben beperkten zich tot de 5km en kozen voor een iets rustiger aanvangstempo. Ruben volgde aanvankelijk op de 5e plaats bij de lopers van de 5km maar wist in de eerste 2 km de te snel gestarte lopers al in te halen waardoor hij al snel op een tweede plaats liep. Lize liet nadat ze goed vooraan startte enkele dames passeren en liep ook op positie 5. Wanneer de lopers van de 5km zich mochten omdraaien bleef de kopgroep van de 10km een stevig tempo onderhouden waardoor Tim en Glen al snel nog maar één concurrent bij zich hadden.
Ruben probeerde in de laatste kilometers van zijn 5km nog te naderen op de koploper maar dit lukte uiteindelijk niet meer waardoor Arne Boeykens als winnaar binnenliep. Een 20tal seconden (19’26”) later liep Ruben over de aankomst als tweede. Enkele minuten later naderde ook Lize de aankomst en wist ze de sprintster in zichzelf nog even naar boven te halen waardoor ze nog een plaatsje kon goedmaken en als 4e dame aankwam in 25’27.
Glen en Tim bleven ook op hun eigen parcours nog een hele tijd samen maar moesten in de laatste kilometers hun medekoploper toch laten gaan. Glen wist ook Tim nog af te schudden maar de top 3 bleef heel dicht bij elkaar. Glen kwam na ongeveer 34’40” over de finish als tweede en Tim kwam het podium vervolledigen door als derde aan te komen na 35’00”.

Alle resultaten kan je hier terugvinden.