Schitterende prestaties in de modder van Opwijk

Opwijk
04
november 2013

Meerdere Lebbeekse atleten haalden het podium in het zompige Nijverseelse veld waar de cross van Opwijk jaarlijks door gaat. 1 keer goud, 4 maal zilver en 2 bronzen medailles vonden hun weg richting Lebbeke.

Eerstejaar benjamin Iana Dery zorgde ook meteen voor de eerste top-10 plaats in Opwijk. Iana kwam als 10e over de meet. Bij de één jaar oudere benjamins haalde Rhune Vanroose een tweede plaats. Ze pakte daarmee meteen de eerste medaille van de dag. Hannelore Heymans kwam als 5e over de meet, gevolgd door Lebbeekse atleten Louise Van Der Perre (13e), Nienke Van Campenhout (18e), Nell Finck (19e) en Paulien Lecoutere (22e) liepen ook allemaal snel over de meet.

Bij de jongens liep Arthur De Smet naar het goud bij de jongste benjamins. Lukas Raemdonck haalde ook de top-10 door als 8e binnen te komen. Achilles Vanhaelewijck kwam als 16e aan. Rune Pollet en Matisse Verbeiren haalden ook beide de top tien. Rune finishte op een 7e stek, Matisse werd 9e en Xander Cools liep als 15e over de meet.

Pupillen Noor Quintelier, Hanne Van Weverberg en Madeleine Raemdonck zorgden bijna voor een clean sweep. Amelie Verhavert (HAMM) stak er echter een stokje voor door het goud te veroveren. Noor ging met het zilver lopen, Hanne pakte het brons en Madeleine viel als vierde nipt naast het podium. Nona Engelaar en Nina Cooreman volgden op plaatsen 16 en 18. Gitte Neyns liep naar de 14e stek bij het geboortejaar 2003.
Bij de jongens had zowat de helft van het pak een Lebbeeks truitje aan. Niels Verbeiren liep eerst naar een 6e plaats bij de pupillen van 2004, Josse Vannieuwenhuyze, Jelte D’hondt en Tuur Dieleman voegden met een 7e en 8e plaats bij de pupillen van 2003 nog eens drie ereplaatsen toe aan het totaal. Yoran Kerkhofs volgde op plaats 13, Ben Vandevoorde finishte als 14e, Flor Robijns werd 15e. Tristan Blommaert liep naar een 18e stek voor Jan Lecoutere (19e), Michiel Moreels (21e), Arne De Braekeleer (22e), Jasper Den Bulcke (24e) en Niels Dery (29e).

Britt Roelandt zorgde al meteen voor een volgende medaille. Zij pakte het zilver bij de eerstejaars miniemen. Emma Uyttersprot finishte 12e bij de miniemen van 2001.
Siebe Van Campenhout was de beste Lebbekenaar bij de jongens. Hij eindigde op een vijfde stek en bleef daarmee voor Tibo Van Assche (15e) en Maxim Vermorgen (16e). Rembert Matthys was de enige tweedejaars die aan de start verscheen. Hij eindigde als 10e.

Cadette Lies Quintelier finishte als 11e bij de cadetten dames. Jente Van Campenhout en Eline Neyns finishten op plaatsen 18 en 19. Jonas Van Biesen behaalde een 7e plaats en bleef daarmee voor Joren Blommaert (19e) en Glen Smet (20e). Amber Van de Maele mocht bij de scholieren het zilver ophalen. Scholieren jongens verschenen er niet aan de start.

Robbe Neyns, Glen Braem en Bart Raemdonck legden de korte cross van ongeveer 3 kilometer af als 6e, 9e en 15e. Muriel Saerens finishte als 34e bij de dames.
Ben Quintelier was de snelste Lebbeekse atleet bij de masters. Hij mocht daarmee de bronzen medaille ophalen. Tommy Van Weverberg eindigde de race als vijfde master van het pak. Frans Brunclair, Sigurd Suys en Wim Van de Maele eindigden op plaatsen 25, 27 en 48.