Astrid plaatst zich in Roeselare voor EK cross!

Roeselare
24
november 2013

Slechts vier van onze atleten kwamen aan de start van de Lotto Crosscup in Roeselare. Voor Astrid stond deze wedstrijd met stip genoteerd, hier werden namelijk de tickets voor de Europese kampioenschappen uitgedeeld.

Bij de pupillen kwam enkel Tristan Blommaert aan de start, hij legde beslag op de 37 plaats.
Daarna was het tijd voor Dries De Smedt, Dries startte heel goed en na 1 ronde wedstrijd liep hij heel makkelijk mee in de voorste rangen, toch kreeg Dries last van steken in zijn middenrif waardoor hij spijtig genoeg de strijd moest staken.
Na mooie wedstrijden bij de seniores was het de beurt aan Astrid. Na een berekende start liep top favoriete Louise Carton samen met Astrid weg van de rest van het veld. Met zijn tweetjes maakten ze er een schitterende strijd van. Astrid leek de sterkste op de enige helling maar in de zwaarste modderstreek moest ze enkele meters toegeven. De kloof bleef een 3 tal seconden tot op de meet, wat resulteerde in een schitterende tweede plaats. Bij de masters mannen kwam Frans Brunclair nog in actie, hij behaalde een mooie 55 plaats.

Maandag kwam het nieuws dat Astrid Verhoeven geselecteerd werd om deel te nemen aan het Europese Kampioenschap. De Europese titelstrijd gaat dit jaar door in Belgrado op 15 December.

De tussenstand van het crossklassement kan je hier terugvinden.