Eénmaal goud en zilver, driemaal brons op het BK Masters

Ninove
19
juni 2017

Vlakbij huis werd het Belgisch kampioenschap voor masters georganiseerd in Ninove. Enkele clubleden namen met succes deel aan de tweedaagse kampioenschappen voor onze oudste atleten. Eén titel, één keer zilver en driemaal brons was de Lebbeekse buit.

Antoine Van Gucht lukte een vijfde prestatie bij de M60 en M65, maar eindigde derde in zijn eigen leeftijdscategorie (M65). Hij kreeg aldus een bronzen medaille overhandigd door zijn discus 35m97 ver te werpen. Antoine zou even later nog beter doen in het kogelstoten. Met 11m98 lukte hij de Belgische titel in zijn categorie. Bij de M50 lukte Johan Van Grembergen een verste worp van 10m07. Johan eindigde hiermee op een zesde stek. De jongste kogelstoter van de Lebbeekse kampers, Michael Morret, lukte met 11m35 een zilveren medaille bij de M45.

In het hoogspringen was Freddy De Ridder met een sprong over 1m20 goed voor brons in zijn leeftijdscategorie, de M60.

De enige atlete die op een loopnummer in actie kwam, was Els Duvivier. Els kon de 1500m afleggen in 6’16.53, waarmee ze bij de W55 op plaats vijf eindigde.

Zonnige tweede dag

Els Duviver mocht dag twee op gang trekken. Els deed 23’33″44 over haar 5 kilometer en eindigde nét naast het podium op plaats vier. Op de 800 meter lukte Els Duvivier 3’11″67 en een vijfde stek.

Bij de mannen kon Jozef Becque wel een medaille veroveren. Bij de M60 was Jozef met 5’23″48 goed voor brons op de 1500m. M40 Peter Van Damme viel nét naast het podium. 4’36″56 was goed voor plaats vier.