Gaétan en Dries zorgen voor Belgische titels op BK JUN/BEL in eigen huis

Lebbeke
29
juni 2019

Zo'n 900 atleten en 750 toeschouwers zakten afgelopen weekend af naar het Belgisch kampioenschap voor junioren en beloften in Lebbeke. Onder een loden zon mochten zij bij 35°C strijden om de titels in hun categorie.

Emma Hiel was de eerste Lebbeekse die haar opwachting maakte op de thuispiste. De juniore liep bij -1.3m/s tegenwind naar een tijd van 13.89 in de reeksen van de 100 meter. Daarmee kon ze geen plaats in de finale afdwingen.

De horden werden de baan op geschoven en Loike Vierendeels kroop in de blokken voor de 400mH. Na 68.17 eindigde zij op een tweede plaats in haar reeks, waardoor ze even in de hot seats mocht plaatsnemen. Uiteindelijk waren vijf van de zes atletes uit reeks twee nog sneller, waardoor Loike zevende eindigde.

Gaétan pakt zijn eerste Belgische titel

In de 800 meter kregen we een eerste Lebbeekse succes. Belofte Amber Van De Maele was de enige die bij de vrouwen deelnam aan het nummer. Zij eindigde met 2:29.85 op een elfde plaats.

Bij de heren deed Bo Van Aken een gooi naar de medailles bij de junioren. Met 1:59.38 kwam hij dicht in de buurt van plaats drie, maar het werd uiteindelijk een vijfde plaats voor de tweedejaars junior.
Belofte Gaétan liet met een tijd van 1:52.78 en vooral een splijtende laatste 100 meter alles en iedereen achter zich om een eerste nationale titel te veroveren. Voor eigen publiek bleef hij zo Thomas Engels (OEH) en Maxime Tilman (WACO) voor. Arne Teck – die in dezelfde reeks startte – kwam als zevende over de meet in een tijd van 1:56.39.

De 400 meter volgde snel. Benthe Van De Maele klokte met 51.25 de tweede tijd in zijn reeks en kon even plaatsnemen op de hot seats. In reeks twee ging het twee minuten later echter een stuk harder. Met liefst vier atleten die onder de 50 seconden doken.

Vicky net naast het podium

Vicky Vanden Nest combineerde het verspringen met het hinkstapspringen. Met 4m74 eindigde ze op een zesde plaats in die eerste discipline. Het hinkstapspringen ging nog iets beter. Met 10m78 als verste sprong lukte Vicky hier een vijfde stek. Voor een bronzen medaille kwam ze tweemaal ongeveer 40 centimeter tekort.

Juniore Emma Uyttersprot wierp haar speer 25m28 ver naar plaats acht.

Dries zorgt voor tweede Lebbeekse titel

In de 1500 meter voor beloften deed Dries De Smet niet onder voor trainingsgenoot Gaétan. Na 4:04.55 snelde hij in een zeer snelle laatste 300 meter naar de Belgische titel. Jonas Van Biesen kwam in diezelfde reeks binnen op plaats acht na 4:15.51.

De 5000 meter was misschien wel het zwaarste nummer van deze dag. Onder extreem warm weer liep Tim naar een tijd van 18:06.72 en pakte zo de elfde plaats.

Voor een fotoreportage met sfeerverslag van de voorbereidingen voor dit tweede Belgisch kampioenschap in Lebbeke klik je hier.