Bo en Ben goed voor medailles in de cross van Bornem

Bornem
23
januari 2017

In de velden van Bornem konden scholier Bo Van Aken en master Ben Quintelier zilver en brons veroveren in hun categorie. Verder waren er nog een resem ereplaatsen voor de in totaal 44 Lebbeekse atleten die naar de regiocross afgezakt waren.

Lila Smismans eindigde 29e bij de benjamins meisjes. Ruth Van Weverberg lukte een negende stek bij de tweedejaars. Bij de jongens was Dante D’Hondt goed voor een 37e stek, tweedejaars Wout Cools haalde de 32e plaats in zijn reeks.
Pupille Zina Hendrickx eindigde 24e bij de eerstejaars terwijl Zina Looverie en Nora Vereecken op plaatsen 7 en 41 eindigden bij de tweedejaars. Bij de jongens was Laurens Blommaert goed voor plaats vijf. Lukas Raemdonck kwam als 26e over de meet, Elias Jacobs eindigde 28e, Dawit Hellemans 32e, Mauro Smismans 53e en Jens Massaer 56e.

Minieme Hannelore Heymans eindigde 22e, Ine Van Damme 25e, Nienke Van Campenhout 32e, Louise Van Der Perre 45e en Lotte Van Wemmel 58e. Tweedejaars Noor Quintelier viel met een vierde plaats nét naast het podium. Madeleine Raemdonck eindigde op plek 7, Hanne Van Weverberg werd 24e.
Bij de jongens legde Xander Cools de afstand af als 23e miniem.

Bo pakt zilver

Emma D’Hollander liep naar de 18e stek bij de cadetten meisjes. Britt Roelandt en Femke Smet eindigden in dezelfde reeks op plaatsen 35 en 36. Bij de jongens kon Siebe Van Campenhout beslag leggen op een vijfde stek. Tristan Blommaert eindigde 21e, Maxim Vermorgen 45e.

Scholier Bo Van Aken liep andermaal in de prijzen. Na zeges in Grimbergen en Frankrijk moest hij nu enkel Ward Leunckens (ABES) voor laten om zo zelf het zilver te grijpen. Glen Smet finishte op een 46e stek.
Bij de dames was Florence Van Laethem goed voor plaats 10. Jente Van Campenhout lukte een 27e stek.

Brons voor master Ben

Bij de senioren stond enkel Natalie De Ridder aan de start van de lange cross. Zij lukte een 18e plaats. Bij de heren was Adriaan Van Buggenhout goed voor plaats 21. Hij werd gevolgd door Tim De Ridder (27e) en Niels Slachmuylders (28e). Glen Braem werd 35e, Kris Van Gucht eindigde op plaats 40.

Els Duvivier eindigde op een achtste plaats bij de masters dames ouder dan 50 jaar. In de andere masters-reeks slaagde Ilse De Ridder erin een 15e plaats te bemachtigen. Wim Heyvaert lukte plaats 13 bij de heren ouder dan 50 jaar. Ben Quintelier pakte brons bij de iets jongere masters. Tommy Van Weverberg viel hierdoor net naast het podium op een vijfde plaats. Imed Njema eindigde als 16e, Pascal Heyvaert 41e, Sigurd Suys 45e, Johan Smet 55e en Didier Vanhaelemeesch 60e.