Bo Van Aken zet jaar goed in met Grimbergse overwinning

Grimbergen
04
januari 2016

Hoe kan je als atleet het jaar beter inzetten dan met een veldloop? Bij AC Grimbergen dachten ze er hetzelfde over, en dus stond hun jaarlijkse veldloop opnieuw het eerste weekend van januari op de kalender.

Bij de benjamins begonnen Ruth Van Weverberg, Dieuwke Van Campenhout, Zina Looverie en Nora Vereecken meteen goed aan de wedstrijd bij de meisjes. Ruth en Dieuwke lieten plaatsen 11 en 18 noteren bij de eerstejaars terwijl Zina net naast het podium viel bij de tweedejaars. Nora lukte dan weer een 42e stek.
Wout Cools ging van start bij de jongens waar hem een 15e plaats lukte.

Eerstejaarpupille Emma Muyshondt kon als 16e over de meet komen. Bij de tweedejaars was er een zevende plek weggelegd voor Rhune Vanroose. Lotte Van Wemmel en Nienke Van Campenhout zorgden met een 14e en 17e stek voor nog eens 2 top-20 plaatsen. Paulien Lecoutere kwam als 34e binnen.
Ook bij de jongens ging het goed. Laurens Blommaert liep naar plaats 9. Elias Jacobs volgde in zijn zog op stek 11. Op de 26e positie kwam Dawit Hellemans binnen. Achilles Vanhaelewijck liep als 68e over de meet. Tweedejaars Remco Looverie liet een 25e plaats noteren, Wouter De Bolle werd 41e.

Noor Quintelier viel net als Zina net naast het podium bij de miniemen meisjes. Noor finishte op plaats 4. Hanne Van Weverberg kwam als 16e binnen. Tweedejaars Emma D’Hollander en Laura De Bolle lieten 24 en 33 optekenen.
Cedric Galle bleef bij de jongens steken op een 19e plaats. Tweedejaars Josse Vannieuwenhuyze en Tristan Blommaert finishten op plaatsen 12 en 13. Tuur Dieleman kwam binnen op plaats 18. Flor Robijns, Aico Van Grembergen en Jan Lecoutere volgden op plaatsen 35, 39 en 40.

Bo verovert enige medaille

Ook Florence Van Laethem zag het podium nipt aan haar neus voorbij gaan. Florence liep als vierde cadette over de meet. Laura Stuyck (15e) en Femke Smet (37e) volgden in haar spoor.
Bij de jongens lieten zowel Pieter Van den Meersche als Siebe Van Campenhout een top-10 plaats noteren. Pieter kwam als 6e aan, Siebe volgde op plaats 7. Maxim Vermorgen volgde op een 37e stek.

Emma Vannieuwenhuyze, Jente Van Campenhout en Hanne Esselens eindigden op plaatsen 13, 18 en 20 bij de scholieren meisjes. Bo Van Aken zorgde voor de allereerste medaille van de dag. Het was er meteen ook één van de goede kleur: goud. Jonas Van Biesen volgde in zijn zog op plaats 4. Glen Smet werd 31e.

Twee keer top-10 bij senioren

Bij onze senioren kon Delphine Van Laethem zesde eindigen bij de dames. Natalie De Ridder volgde op een 18e plaats en juniore Amber Van De Maele kwam als 20e binnen. Door de resultatenverwerking zonder vermelding van categorie of leeftijd is het echter niet mogelijk een exacte plaats toe te bedelen in haar eigen categorie. Master Katlijn D’Hondt kwam als 50e binnen.
Ook bij de heren kon een top-10 prestatie worden gerealiseerd. Niels Slachmuylders kwam als negende over de finishlijn.

Enkele atleten namen ook deel aan de korte cross. Tim De Ridder kon er een 9e stek laten noteren. Arne Teck werd 11e, David Jacops 21e.

Onze junioren en masters heren liepen wel gescheiden van de senioren. Ben Quintelier en Tommy Van Weverberg liepen naar plaatsen 6 en 15. Junior Gaethan Van Laethem finishte op plaats 8. Dannie Van Campenhout (44), Kris Vannieuwenhuyze (52), Sigurd Suys (55), Johan Smet (59), André Schepers (61), Wim Van De Maele (65), Niels Vandeperre (69), Dirk Van Campenhout (71) en Didier Vanhaelemeersch (74) volgden.
Bij de één reeks hogere masters lukte Wim Heyvaert een 11e stek. Alain Van Laethem werd 14e. Albert Van Nuffel kon beslag leggen op de 27e plaats. Bij de dames viel er in deze categorie nog een 6e plaats voor Els Duvivier te noteren.