februari 2016

Liefst 577 sportievelingen verschenen afgelopen zondag aan de start van onze vernieuwde nationale veldloop. Onder al die atleten waren liefst 91 blauw-witte truitjes te tellen.

Voor het eerst in de lange geschiedenis van onze veldloop stond er een cross voor G-atleten op het programma. Niels Vandeperre wist deze te winnen voor André Schepers en Philip Vermeiren. Bij de dames pakte Jana Roelandt het goud.
Vervolgens mochten ook de kangoeroes, atleten van 5 en 6 jaar oud, nog hun rondjes afwerken. Deze jonge atleten worden echter niet in de uitslag verwerkt.

Benjamins Dieuwke Van Campenhout en Ruth Van Weverberg liepen wel voor de medailles. Zij kwamen respectievelijk op plaatsen tien en vijftien over de meet. Tweedejaars Zina Looverie finishte nét naast de medailles op plaats 5. Kato Van Damme werd 17e en Ella Galle 32e.
Bij de jongens kon Loui De Bilde nog net in de top-10 eindigen (als tiende). Na hem bezetten Yarno Hendrickx, Matteo Roelands, Wout Cools en Emile De Ridder plaatsen 14 tot en met 17. Tweedejaars Sil Caudron lukte een 17e plaats. Alessio De Bilde eindigde 25e.

Meermaals nét niet voor de jeugd

Bij de pupillen kwamen Emma Muyshondt en Zina Hendrickx als 19e en 22e over de meet. Rhune Vanroose lukte plaats zeven bij de tweedejaars pupillen. Lotte Van Wemmel werd 20e, Hannelore Heymans 24e, Lybellia Dierickx 26e, Ella Heyvaert 27e, Nienke Van Campenhout 29e, Louise Van der Perre 30e, Nona Heyvaert 33e, Paulien Lecoutere 37e.
Laurens Blommaert lukte plaats zes bij de eerstejaars pupillen jongens. Lukas Raemdonck en Toon Van Esbroeck kwamen als 16e en 17e over de meet. Elias Jacobs finishte als 24e, Dawit Hellemans 31e, Mauro Smismans 32e en Achilles Vanhaelewijck 39e. Xander Cools en Wouter De Bolle finishten als 28e en 29e bij de tweedejaars.

Een zesde plek was weggelegd voor Noor Quintelier bij de miniemen meisjes. Zij bleef zo clubgenotes Janne Foucart (17e), Jilke Van De Velde (21e) en Nona Engelaar (25e) voor. Tweedejaars Emma D’Hollander finishte nét naast het podium op plaats vier. Marice De Wolf en Lise De Vis kwamen als achtste en negende ook nog net de top-10 binnen. Laura De Bolle eindigde als 18e.
Cedric Galle was de enige eerstejaars bij de miniemen jongens. Hij kwam als 25e aan. Tweedejaars Tristan Blommaert en Yoran Kerkhofs eindigden 12e en 13e. Jelte D’Hondt, Jasper Van den Bulcke en Jan Lecoutere eindigden 18e, 19e en 23e.

Cadetten en scholieren: Bo pakt brons

Bij de cadetten meisjes verscheen slechts één Lebbeekse deelneemster aan de start: Femke Smet. Zij eindigde haar wedstrijd op een 19e plaats. Siebe Van Campenhout en Pieter Van den Meersche lukte een 12e en 14e stek bij de jongens. Maxim Vermorgen kwam hier als 28e binnen.

Scholieren Lies Quintelier, Anse Beeckman en Hanne Esselens en Jente Van Campenhout bleven per duo mooi zij aan zij. Lies en Anse finishten als 12e en 13e. Hanne en Jente werden 18e en 19e. Bij de masters 50+ die voor het eerst met de scholieren meeliepen op onze cross lukte Els Duvivier een vierde stek.
Bo Van Aken moest twee atleten laten gaan, maar bleef de rest van het pak makkelijk voor om zo als derde binnen te komen en een bronzen medaille te veroveren. Jonas Van Biesen en Glen Smet finishten op plaatsen 16 en 24.

Goud voor Dries, brons voor Gaetan

Junior Dries De Smet won met ruime voorsprong van Ruben Quagliara (ATLA). Clubgenoot Gaetan Van Laethem mocht als derde mee het podium op. Arne Van Opstal viel daardoor nipt naast het podium. Arne pakte één dag eerder nog zilver op het Belgisch kampioenschap 1500m indoor (lees hier). Vik Boon eindigde op plaats 11.

Net niet voor onze senioren

Bij afwezigheid van Astrid Verhoeven kon Hanne Reynaert (ASVO) samen met Veerle Dendoncker (KAAG) ongestoord voor de overwinning strijden. Het was de atlete van Oudenaarde die het haalde. De Lebbeekse atleten finishten allemaal in elkaars zog, maar geen van hen kon een medaille veroveren. Delphine Van Laethem eindigde vierde, Sofie De Proft vijfde en Soraya Meert zesde. Op plaats acht kwam Natalie De Ridder binnen. Het beste damesteam van de provincie bij de senioren deed het dus andermaal voortreffelijk.
Bij de masters werd Katlijn D’Hondt 10e en Katelijne De Cock 11e.

Nog nieuw op onze veldloop was een aparte cross voor de masters 50+ heren. Hier lukte Alain Van Laethem een 9e plaats. Jozef Beque werd 11e, Eric Follaets 14e en Albert Van Nuffel 15e.
Johan Vermeiren pakte brons bij de masters van 49 jaar en jonger. Ben Quintelier viel daardoor net naast het podium en finishte vierde. Tommy Van Weverberg eindigde op een zevende stek. Peter Van Damme werd 11e, Dannie Van Campenhout 18e, Steve De Ridder 19e, Sigurd Suys 22e, Kris Vannieuwenhuyze 25e, Wim Van De Maele 30e, Jorgen De Wolf 32e en Didier Vanhaelemeesch 35e.

De slotwedstrijd was deze voor de senioren heren. Hier lukte Niels Slachmuylders als enige Lebbekenaar een top-10 plaats. Hij eindigde negende. Tim De Ridder werd 13e, Glen Braem werd 15e en Michiel De Proft 18e.

Een verslag van alle berichten die op de sociale media verschenen kan je hier terugvinden.

Drie atleten veroverden een gouden medaille, één iemand was goed voor zilver en nog eens drie atleten pakten brons. Daarnaast vielen er 21 top-10 plaatsen te noteren en 36 top-20 plaatsen.