Dries eerste Belg op de CrossCup in Brussel, Niels pakt zilver

Lebbeke
19
december 2016

Daags na het Kerstfeest in de kantine van onze club stond de CrossCup van Brussel alweer op het programma. De beste eindnoteringen werden geleverd door Niels Vandeperre (zilver AMH), Dries De Smet (eerste junior Belg) en de top-10 plaatsen van Jarne, Zina, Laurens, Bo en Lotte.

Niels Vandeperre was de eerste Lebbekenaar die het veld in mocht duiken én werd de eerste die ook een medaille veroverde. Niels finishte als tweede bij in de cross voor AMH-atleten.

Onze jeugd vervolgde met tal van knappe prestaties. Zo waren bij de benjamins meisjes Ruth Van Weverberg en Dieuwke Van Campenhout goed voor een 13e en 18e stek. Lila Smismans en Lin Van Esbroeck kwamen op plaatsen 48 en 53 binnen. De twee leeftijdscategorieën van benjamins liepen echter samen, waardoor na uitsplitsing Lila een 14e plaats veroverde, Lin een 17e en de één jaar oudere atletes Ruth en Dieuwke op plaatsen 12 en 15 uitkwamen.
Jarne Muyshondt eindigde tiende bij de eerstejaars benjamins jongens. Yarno Hendrickx werd 16e bij de tweedejaars en hield daarmee nipt teamgenoot Klaas Legroux (18e) af.

Zina en Laurens dicht bij podium

Pupille Zina Looverie eindigde zeer knap vijfde op amper drie seconden van het podium. Anne Legroux (29e) en Nora Vereecken (38e) kwamen verderop binnen. Tweedejaars Zina Hendrickx lukte een 26e plaats en Emma Muyshondt liep naar stek 34.
Ook bij de jongens was het net niet. Laurens Blommaert liep als zevende over de finishlijn op zeven seconden van het podium. Jens Massaer en Lukas Raemdonck eindigden op plaatsen 20 en 22. Toon Van Esbroeck (29e), Dawit Hellemans (34e) en Mauro Smismans (51e) eindigden verderop.

Madeleine Raemdonck lukte een elfde plaats bij de miniemen meisjes. Hanne Van Weverberg kwam als 22e over de meet. Eerstejaars Ine Van Damme was iets daarvoor goed voor een 25e stek.

Bo zevende in internationaal veld

Emma D’Hollander en Britt Roelandt eindigden op plaatsen 19 en 33 bij de cadetten meisjes. Ook Siebe Van Campenhout lukte een plaats in de top-20: hij werd 13e. Tristan Blommaert kon beslag leggen op de 37e positie, Tuur Dieleman eindigde 45e.

Bij de scholieren dames kwam enkel Jente Van Campenhout in actie. Zij overschreed de finishlijn als 38e. Bij de heren finishte Bo Van Aken op plaats 12, maar de scholier eindigde wel als zevende Belg.

Dries eerste Belg, Lotte zesde

In een internationaal deelnemersveld haalde junior Dries De Smet de zesde plaats binnen. Drie Britten, een Deen en een Nederlander gingen hem vooraf. Dries eindigde dus wel als eerste Belg.

In de sprintcross van exact 1000m kon Lotte Hellinckx naar een zesde plaats “sprinten”. Delphine Van Laethem eindigde als 20e ook nog net in de top-20. Laura Stuyck eindigde op plaats 36. Bij de heren lukte Gaetan Van Laethem een 21e plaats. Hij bleef daarmee Arne Teck (24e) net voor.
Dieter De Ridder verscheen aan de start van de korte cross, waar hij naar plaats 41 liep.

In de lange cross bij de senioren lukte Adriaan Van Buggenhout een 53e plaats. Kris Van Gucht kwam als 67e over de meet.

Kris Vannieuwenhuyze liep bij de masters naar plaats 45. Sigurd Suys kwam als 49e binnen. Pascal Heyvaert (57e) en Eric Follaets (72e) vonden we verderop in de uitslag.

In de eindbalans kwamen de Lebbekenaren terug met één medaille, zes top-10 plaatsen en 11 top-20 noteringen. In totaal kwamen 41 Lebbekenaren vlakbij het atomium aan de start van de Iris CrossCup.