Junioren tweede op de CrossCup Relays, senioren dames zevende

Gent
24
oktober 2016

Liefst 32 teams van elk drie personen verschenen aan de start van het nieuwe cross-seizoen in Gent. De CrossCup Relays was deze keer goed voor 13 top-20 plaatsen, waarvan 1 medaille voor onze junioren heren en drie top-10 plaatsen.

Bij onze benjamins liepen Lin Van Esbroeck, Dieuwke Van Campenhout en Ruth Van Weverberg bij de meisjes naar een vijftiende plaats. Ze deden deden dat in een tijd van 14’13. Het drietal moest respectievelijk 800m en tweemaal 1000m overbruggen.
Diezelfde afstand moest ook door onze jongens worden afgelegd. Yarne Muyshondt, Yarno Hendrickx en Wout Cools finishten na 13’28 op plaats 17.

Ook bij de pupillen legden ze 800m-1000m-1000m af. Zina Hendrickx, Zine Looverie en Emma Muyshondt lukten 12’12 en een 17e plaats. Lotte De Smedt, Britt Delcroix en Jante Recour klokten de 56e tijd: 13’37. De jongens hadden zelfs drie teams gevormd. Het eerste bestond uit Toon Van Esbroeck, Lukas Raemdonck en Laurens Blommaert. Zij liepen 11’16 en een 17e plaats bij elkaar. Alexander Van Houte, Stef Pieters en Jens Massaer eindigden op plaats 40 na 12’20. Achilles Vanhaelewijck, Mauro Smismans en Lucas Goossens zouden het derde team vormen, maar Lucas haakte af waardoor het team niet compleet was. Achilles en Mauro liepen toch nog hun wedstrijd en kwamen door na 4’04 en 4’45.

Eerste top-10 voor miniemen meisjes

Liefst zes Lebbeekse teams werden verzameld voor de race bij de miniemen meisjes. Zij zorgden dan ook voor de allereerste top-10 prestatie van de dag. Sare Vercauter, Madeleine Raemdonck en Noor Quintelier eindigden de wedstrijd in een tijd van 10’45 om zo als negende over de finishlijn te komen. Nona Heyvaert, Hannelore Heymans en Lotte Van Wemmel volgden op plaats 48 (12’05). Josefien Van Rossem, Nona Engelaar en Nell Van Ransbeeck finishten op plaats 54 na 12’11. Ella Heyvaert, Loise Van der Perre en Hanne Van Weverberg klokten de 56e tijd met 12’13. Nienke Van Campenhout, Lybellia Dierickx en Ine Van Dammen eindigden 64e met 12’23. Het laatste Lebbeekse team was opnieuw onvolledig door het afzeggen van Britt De Smedt. Hanne Van Cante en Paulien Lecoutere liepen hun wedstrijd in 3’15 en 4’58.
Bij de miniemen jongens kregen we slechts één team aan de startlijn. Cedric Galle, Jarne Van Damme en Nils Verbeiren liepen naar plaats 31 door 11’07 te klokken.

Scholieren meisjes twaalfde

Vanaf de cadetten ging de afsatnd omhoog. De eerste loper legde 800m af, vervolgens moesten 1000m en 1500m worden overbrugd. Bij de meisjes liepen Femke Smet, Emma D’Hollander en Britt Roelandt naar de 37e plaats en 12’48.
Tuur Dieleman, Tristan Blommaert en Siebe Van Campenhout waren de beste cadetten over deze afstand. Het drietal klokte 11’37 en eindigde zo op plaats 38. Jasper Van den Bulcke, Jarne Van Mulders en Flor Robijns eindigden 77e na 13’05. Aico Van Grembergen, Jan Lecoutere en Maxim Vermorgen finishten op plaats 79 na 13’22.

Bij onze scholieren dames zorgden Laura Stuyck, Laure De Knop en Florence Van Laethem dat de in totaal 4 kilometer overbrugd werden. Zij legden 1000m-1500m-1500m af in een uitstekende 14’28. Daarmee misten ze net de top-10: twaalfde. Het tweede Lebbeekse team eindigde 47e. Emma Uyttersport, Emma Van Nieuwenhuyze en Jente Van Campenhout klokten 17’31.
Bij de jongens liepen Bo Van Aken, Nio De Backer en Glen Smet naar plaats 28 dankzij 12’48.

Sterke tweede plaats voor onze junioren

De junioren dames-reeks was de enige van de hele dag waar geen Lebbeeks team aan de start verscheen. Bij de heren werd dat ruimschoots goedgemaakt. Arne Van Opstal, Gaetan Van Laethem en Dries De Smet legden de 1000m-1500m-3000m af in een tijd van 15’41 en klokte daarmee de tweede tijd van alle deelnemende teams. In februari neemt dit drietal ook deel aan het ECCC (Europees clubkampioenschap) waar ze zich in maart laatstleden voor wisten te plaatsen.
Arne Teck, Tim Dumarey en Jonas Van Biesen liepen naar plaats 31 dankzij hun 17’36.

Onze masters zetten de goede prestaties meteen verder. Katrien Baert, Ilse Saerens en Sofie Dierickx legden hun 1000m-3000m-3000m af in een tijd van 22’07 en eindigden nipt buiten de top-10 op plaats elf. Ilse De Ridder, Katlijn D’Hondt en Els Duvivier eindigden ook binnen de top-20. Dankzij 23’52 eindigden ze op plaats 18.
Bij de heren deden Bart Raemdonck, Peter Van Damme en Ben Quintelier nog net iets beter. De drie kwamen als achtste binnen na 17’26. Ook Wim Heyvaert, Kris Van Nieuwenhuyze en Steve De Ridder wisten een plaats in de top-20 te behalen. Na 18’24 eindigden ze 20e. André Schepers legde samen met Johan Smet en Sigurd Suys de afstand af in 19’52 en eindigde 39e. Dirk Van Campenhout liep samen met broer Dannie en Peter Uyttersprot naar stek 45: 20’19.

Sterke zevende plaats voor senioren dames

Astrid Verhoeven wilde meteen goed aan het nieuwe Cross-seizoen beginnen door punten te sprokkelen voor de CrossCup. Zij legden dezelfde afstanden af als de junioren heren. Riet Vanfleteren (3e bij de wissel) en Lotte Hellinckx (12e bij de wissel) brachten haar in stelling om de beoogde top-10 plaats te behalen. Dat lukte met een zevende plaats en 17’59 ruimschoots.
Het bleef niet bij die ene sterke prestatie. Ook Soraya Meert, Sofie De Proft en Delphine Van Laethem leverden knap werk. Het drietal kwam na 19’27 als 20e nog net in de top-20 terecht. Loike Vierendeels, Ineke Deriemaecker en Natalie De Ridder sloten de wedstrijd als 40e af na 20’52.

Bij de heren lukte Ruben Van Den Berghe samen met nieuwbakken Lebbeke-atleten Dieter De Ridder en Adriaan Van Buggenhout de 57e plaats. Het drietal legde de 1000m-2000m-6000m af in een tijd van 28’24. Danny Van Nuffel, Gregory Goossens en Kris Van Gucht klokten 30’45 om zo op plaats 90 te eindigen.

Onze junioren heren waren de enigen die een medaille wisten te behalen op de Blaarmeersen in Gent. Top-10 plaatsen waren er voor onze senioren dames, masters heren en miniemen meisjes. Verder vielen er nog eens 9 top-20 plaatsen te noteren. In totaal eindigden dus 13 van de 32 Lebbeekse teams in de top-20.