Dries eindigt vierde met België op EK veldlopen, zestiende plaats individueel

Samorin (SVK)
10
december 2017

België stuurde vijf U20-atleten naar het Slovaakse Samorin om er deel te nemen aan het Europees kampioenschap veldlopen. Ons land hoopte zo vooral als team op het podium te geraken van dit kampioenschap.

Dries De Smet wist zich twee weken geleden in Roeselare te kwalificeren voor dit kampioenschap. Dries nam samen met Tim Van De Velde de twee beste startplaatsen in van de Belgische “box”. Samen bleven ze een halve wedstrijd lang attent voorin de wedstrijd. Vervolgens ging het tempo omhoog en moesten ze langzaam aan enkele plaatsen toegeven op de leiders.

Na ongeveer 6500 meter kwam Tim Van de Velde (DUFF) op een elfde plaats als eerste Belg over de meet. Dries volgde op een knappe zestiende plaats. De derde Belgische atleet moest dus hoog zien te scoren om de Belgische medaille-ambities levend te houden. John Heymans (DCLA) kwam op een 24e plaats binnen en zorgde er zo voor dat ons land 51 punten behaalde. Helaas waren dat 2 punten teveel om Turkije te kunnen kloppen. De Turken pakten met 49 punten het brons. Spanje en Frankrijk verdeelden goud en zilver.

In de individuele race ging het goud naar de Noor Jakob Ingebrigsten. Hij haalde het van Ramazan Barbaros (TUR) en Louis Gilavert (FRA). Ziad Au Dah werd 54e en vierde Belg, Lucas Da Silva eindigde op plaats 74 en eindigde zo als vijfde Belg.

16de individueel en 4de team, geslaagd EK zou ik zeggen!!!! #samorin2017 #zalig #teambelgium

Een bericht gedeeld door Dries De Smet (@3sdesmet) op

Morgen om 9u25 sta ik aan de start van mijn eerste EK veldlopen. #samorin #teambelgium #ready #xd @jacobsjasper

Je kan de volledige wedstrijd herbekijken via deze link. Voor een interview met Dries klik je hier.