Astrid kroont zich provinciaal kampioen in het veld, Bo en Lotte pakken zilver

Beveren
05
februari 2017

Scholier Bo Van Aken en seniore Lotte Hellinckx (korte cross) pakten zilver tijdens het provinciaal kampioenschap veldlopen in Beveren. Seniore Astrid Verhoeven pakte na een korte periode van afwezigheid meteen uit. Ze liep meteen naar de provinciale titel.

Benjamine Lin Van Esbroeck opende de debatten. Lin finishte 26e bij de eerstejaars meisjes. Tweedejaars Ruth Van Weverberg en Dieuwke Van Campenhout behaalden een 13e en 34e stek.
Bij de jongens kon Dante D’Hondt beslag leggen op positie 24. Tweedejaars Yarno Hendrickx en Wout Cools eindigden 28e en 33e.

Bij de pupillen eindigde Zina Looverie op een elfde plaats. Haar één jaar oudere naamgenote finishte als 33e.
Bij de jongens kon Laurens Blommaert met een zesde plaats nét geen medaille veroveren. Toon Van Esbroeck en Elias Jacobs zorgden dankzij een 12e en 13e plaats voor nog eens twee top-20 plaatsen. Lucas Raemdonck (38e), Dawit Hellemans (40e) en Mauro Smismans (61e) volgden verderop.

Minieme Sara Vercauter lukte de allereerste top-10 plaats van de dag. Zij eindigde negende. Nienke Van Campenhout lukte plaats 20 en werd op de voet gevolgd door Hannelore Heymans (26e) en Ine Van Damme (27e). Ook bij de tweedejaars behaalden enkele atleten de top-10. Noor Quintelier en Madeleine Raemdonck finishten andermaal in elkaars zog. Dit keer op plaatsen vijf en zes. Nona Engelaar eindigde op een 39e plaats.
Bij de jongens eindigde Xander Cools 34e. Tweedejaars verschenen er niet aan de start.

Bo pakt zilver bij de scholieren

Cadette Emma D’Hollander liep naar plaats 17, terwijl Tuur Dielemaan een 40e stek lukte bij de jongens. Maxim Vermorgen en Floren Kerre eindigden als 53e en 60e.

Scholiere Laure De Knop legde beslag op de zesde stek bij de scholieren meisjes. Jente Van Campenhout lukte hier de 27e plaats. Bij de jongens moest Bo Van Aken enkel de dit seizoen sterk op dreef zijnde Simon Meganck (EA) twee seconden prijsgeven. Bo kwam zo als tweede van de provincie over de meet. Nio De Backer eindigde op plaats 28.

Lotte met zilver, Soraya mist nipt podium

In de korte cross lukte Lotte Hellinckx het zilver in de korte cross. Ze finishte tweede achter de ver uitgelopen Tineke Commerman (VS). Soraya Meert eindigde op een vierde stek nét naast het podium. Katrien Baert finishte als elfde.
Bij de heren eindigden Niels Slachmuylders en Dieter De Ridder in elkaars buurt. Niels werd negende, Dieter finishte op een elfde stek. Glen Braem eindigde de cross op plaats 23.

Bij de masters miste Ilse De Ridder nipt het podium in haar categorie. Zij eindigde vierde bij de W45. Ook bij de heren was het nét niet. Tommy Van Weverberg werd vierde, Ben Quintelier negende bij de M35. Imed Njema eindigde bij de M40 op plaats zes. Kris Vannieuwenhuyze en Pascal Heyvaert lukten de elfde en twaalfde stek bij de M45. Didier Vanhaelemeesch eindigde in diezelfde reeks als 19e. M50 Sigurd Suys werd negende.

Astrid maakt gouden wederoptreden

Astrid Verhoeven maakte na een onderbreking van haar veldloopseizoen haar comeback op het provinciaal kampioenschap. Ze liep meteen naar de overwinning, voor Sofie Picavet (AVLO) en Nina Lauwaert (HAMM). Delphine Van Laethem finishte op plaats negen, Natalie De Ridder lukte een twaalfde stek.

Bij de senioren heren eindigde Adriaan Van Buggenhout 13e, Tim De Ridder 14e en Kris Van Gucht 19e.

Drie atleten behaalden een medaille: Astrid Verhoeven pakte goud, Bo Van Aken en Lotte Hellinckx waren goed voor het zilver. Daarnaast behaalden nog eens 12 atleten een top-10 plaats en 15 atleten van de in totaal 51 aanwezige Lebbekenaren een top-20.