2x Goud, 2x zilver en 2x brons op PK voor scholen

Oordegem
09
mei 2019

Woensdagnamiddag stonden de provinciale Moev kampioenschappen op het programma. Dit wordt via de scholen gelopen. Zo waren er prestaties van onze clubatleten in Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Leeftijdscategorieën verschillen ook met deze van de VAL zoals vermeld in onderstaand kader.

Medailles in het verspringen

De Oost-Vlamingen werden in Oordegem verwacht. Daar waren het scholieren Sebastiaan Teugels (5,98m) en Jorn Vande Mortele (5,35m) die met succes de spits mochten afbijten bij het verspringen. Zij kaapten met deze prestatie het zilver en brons weg. In de meisjescategorie sprong Lara Torton naar een 8ste plek met een sprong van 3,73m.

Later op de namiddag nam Lara ook deel aan het kogelstoten met een worp van 7,59m. Dit leverde haar een 4de plek op. Op de 100m was het minieme Emma Muyshondt die als eerste mocht starten. Met een tijd van 14.62 wist ze zich met de 8ste tijd te plaatsen voor de finale.

Zilver

In deze finale liep ze een fractie sneller naar de 7de plaats in 14.52. Tussen deze twee prestaties door was ze naar het zilver gesprongen in het hoogspringen met een sprong over 1.35m. Jorn (12.32) en Sebastien (12.11) wisten zich bij de scholieren ook te plaatsen voor de finale van de 100m. In deze finale snelde Sebastien zich naar een 5de plek in 12.25 terwijl Jorn beslag legde op de 7de plaats in 12.39.

Cadetten dames Timea en Larissa Huyck stonden aan de start van de 800m. Timea liep naar een 4de plaats in 2:29.52, zus Larissa naar de 5de in 2:36.14. Afsluitend stond de 1500m op het programma.

Goud

Scholiere Elien Van Nieuwenhove veroverde het brons in 5:42.12. Bij de jongens scholieren pakte Tristan Blommaert het goud in 4:30.40. Bij de miniemen in dit onderdeel liep Laurens over de finish in 4:41.44 naar een 4de plaats. Al waren ze Laurens in de uitslag vergeten te zetten. De jury beloofde dit alsnog recht te zetten.

De Brabantse atleten werden in Kessel-Lo verwacht. Daar snelde cadette Noor Quintelier naar het goud bij de 1500m in 5:19.71. Bij de miniemen kwam Nienke Van Campenhout in actie en eindigde 7de in 5:42.57