Zomerseizoen fantastisch ingezet met 14 provinciale medailles

Beveren
28
april 2015

De Lebbeekse atleten hebben het zomerseizoen met een knalprestatie ingezet. Afgelopen weekend haalden onze blauw-wite atleten liefst 14 medailles, waaronder 3 provinciale titels tijdens het kampioenschap in eigen huis en in Beveren.

Zaterdag werden voor het thuispubliek 10 medailles veroverd. Samuel Bagula en Sofie De Proft zorgden toen voor de titels bij respectievelijk de junioren (200m) en senioren (3000m). Opvallend waren ook de sterke prestaties op de 800 meter, waar in alle vier de categorieën een medaille werd gewonnen. Voor Bo Van Aken en Dries De Smet zat er zelfs nog meer in. Zij moesten pas in de laatste meters een gaatje laten op de latere winnaars. Arne Van Opstal en Pieter De Maersschalck zorgden voor brons bij de junioren en senioren. Op de 400m toonde Tina Mergan vanuit de tweede reeks haar snelle benen. Ze wist de deelnemers uit reeks 1 te verrassen en pakte het zilver.
Twee atleten wisten zaterdag ook twee keer het podium te halen. Junioren Samuel Bagula (100m en 200m) en Vicky Vanden Nest (100mH en ver) mochten elk met twee medailles naar huis.

Tijdens de tweede dag van het kampioenschap haalden enkel onze senioren medailles. Riet Vanfleteren liep ondanks een blessure in de laatste meters naar het goud op de 100m. In haar zog volgde Lise Verbruggen met brons. Riet moest aldus afzeggen voor de 200 meter, waar mogelijk ook een medaille in het verschiet lag. Ex-speerwerper Jonas Bogaerts zag pas in de laatste meters van de 400 meter Jan Van den Broeck over zich komen en liep zo naar het zilver. Lisa Teck pakte knap brons in het kogelstoten.

Liefst 6 verschillende senioren haalden een medaille. Verder waren 3 junioren goed voor 5 keer eremetaal en de cadetten en scholieren veroverden samen 3 medailles.
Het volgende kampioenschap dat op het programma staat is het BK studenten van 1 mei. Vorig jaar haalde onze club twee medailles tijdens het kampioenschap in Luik. Voor het verslag klik je hier.