LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

1 maart 1974: “Miet Vermeir aan de Belgische top”

Lebbeke
04
maart 2015

We nemen een nieuwe duik in de geschiedenis en keren 40 jaar terug in te tijd naar 1974. Een Lebbeekse afstandsloopster, Miet Vermeir, maakt het mooie weer en verschijnt meerdere keren in de kranten.

AC Lebbeke bestaat sinds 1 februari 2015 exact 60 jaar. Al die jaren leverden heel wat leuke foto’s, artikels en weetjes op om op terug te blikken. Wij rakelen een artikel van 1 maart 1974 uit “De Voorpost” op, waar ook andere sterke Lebbeekse prestaties in het licht worden gezet:

Zondag te Vilvoorde had het Belgisch kampioenschap voor dames plaats en zoals te verwachten was alle hoop gesteld op Miet Vermeir, zowat de leading-lady van ons damesstreekatletiek.
Ze deed het prachtig want slechts geklopt worden door Van Santberghe (ACL – 1e), Versluys (DCL – 2e), Steels (OE Halle – 3e) en Wijnants (AV Hasselt – 4e) is zeker geen schande en bewijst eens te meer wat klasse het Lebbeekse meisje nu tentoonspreidt. Ze moest vrij snel Van Santberghe en Versluys laten gaan doch hield zich geruime tijd in het zog van Seels en Wijnants om ook in die rangorde over de meet te komen. Zesde Van Roy (AC Leuven) eindigde reeds 16″ na Miet. Op het Lebbeekse sekretariaat kijkt men nu hoopvol uit naar de selektie voor de Landenveldloop die dit jaar in Italië wordt ingericht! Voor Miet Vermeir zou het al een prachtige beloning zijn voor de vele onbaatzuchtige opofferingen die ze zich dagelijks moet opleggen. Mertens was meer dan verdienstelijk en kwam als 45e over de balk.

De kadetten hielden zich braaf bijelkaar en kwamen in een zakdoek over de meet: De Ridder als 36e, Willems als 37e, Verhaven als 39e en De Sadelaer als 48e. In de B-reeks eindigde Saerens 67e, Bosman 88e en De Valck 131e. Dat alles bracht een 10e plaats op in de algemene rangschikking.
Bij de scholieren stond Berghman voor een schier onmogelijke taak doch verdedigde zich kranig. Ze werd 75e.
De twee juniors kozen wel een slechte dag uit om ziek te zijn… hun forfait was een onvoorziene handikap voor de Lebbeekse klub. De heren zwermden maar over de Vlaamse kontreien… en kwamen zo te Overijse waar Jozef Mannaert bij de seniores 18e werd en scholier De Coster 4e.

Te Mortsel was oude taaie Ward Goossens nog aan de slag en trok zich met een derde plaats uit de strijd. Bij de seniores waren de 12e prijs van Jozef De Maeseneer en de 15e plaats van De Ridder vermeldenswaard.

Ook in Londerzeel waren er blauwwitten en die zorgden dat klubkleuren aan de zegemast kwamen. Jean-Marie Lelon, natuurlijk hij, kwam, zag en overwon bij de scholieren waar klubmaat Van den Eede nog voor een dede plaats zorgde en daarmee de Lebbeekse superioriteit nog meer kracht bijzette. Paul Wauters mag gefeliciteerd voor zijn derde plaats bij de kadetten.
Prachtige tweede plaats voor Peter De Feyter (pupillen) te Kontich waar ook Franky De Feyter (13e), Van Biesen (16e) en De Backer (19e) deelnamen. Bij de miniemen een 11e plaats voor Marc Putteman en een 22e voor broer Erik.

Te Union Lorraine tenslotte was Freddy De Feyter de beste bij de miniemen, kranig, terwijl François Willems een vinger te kort kwam om te winnen bij de scholieren.

Voor AC Lebbeke een succesrijk week-end! GDP

Klik hier om het origineel te bekijken. Enkele andere artikels van deze atlete kan je hier terugvinden:

Alle artikels met betrekking tot de geschiedenis van onze club kan je hier terugvinden. Onze volledige geschiedenis kan je hier nalezen.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube