LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

In de kijker: 5 talentvolle pupillen meisjes

Lebbeke
06
maart 2014

Gentil Dierickx koos deze maand vijf atleten uit zijn groep om even in de kijker te zetten. Madeleine Raemdonck, Nona Engelaar, Noor Quintelier, Hanne Van Weverberg en Nina Cooreman. Vijf crossertjes, vijf vriendinnetjes.

Het veldloopseizoen loopt op zijn einde. Volgende zondag sluiten we af met het Belgisch kampioenschap in Wachtebeke. Ik mag weer een atleetje in de kijker zetten en ik heb verkozen om vijf eerstejaars pupillen meisjes in de kijker te plaatsen: Noor, Madeleine, Nona, Hanne en Nina. Deze vijf vriendinnen hebben elk op hun eigen wijze kleur gegeven aan het veldloopseizoen.

Madeleine Raemdonck heeft een opmerkelijke vooruitgang geboekt dit seizoen met regelmatig een top 5 plaats als gevolg. Madeleine is de dochter van Bart en Sofie, beiden al jaren aangestoken door de atletiekmicrobe, en eigenaars van sterke clubrecords.

Noor Quintelier liep haar eerste seizoen in de kleuren van AC Lebbeke en liep naar vele ereplaatsen. Kers op de taart was een prachtige overwinning in Zele. Noor is de dochter van Ben, ons allen gekend als veelvuldig Belgisch kampioen in zowel het veldlopen als op piste.

Ook Nona Engelaar maakte dit jaar een grote spong vooruit. Haar resultaten bevestigen dat, en wanneer ze haar schrik voor het startschot overwint zal het nog veel beter gaan. Nona is de dochter van Katrien Baert, voormalig 400 meter- kampioene.

Hanne Van Weverberg, ook bezig aan haar eerste seizoen bij onze club, liep een zeer sterk seizoensbegin. Denk maar aan Opwijk (podium), daarna allerhande probleempjes gehad, terug de draad opgenomen in Bornem met een prachtig resultaat en nu halsreikend uitkijkend naar de zomer. Hanne is de dochter van Tommy. Een zeer goede lange afstandsloper, die deze zomer het masterteam zal versterken en voor de promotie in de Beker van Vlaanderen zal strijden.

Nina Cooreman is een meisje dat perfect weet wat ze kan en niet kan. Zo brengt ze haar crossen tot een goed einde, dat is knap. Ze is ook het meisje dat altijd bereid is om in te springen daar waar het nodig is en dat siert haar. Nina is de dochter van Annick, ook een mama met een clubverleden (of wat dacht u).

Je ziet de appel valt niet ver van de boom. Als je je favoriete sport samen als vriendinnen kunt beoefenen, is dat mooi meegenomen. Ik ben dan ook zeker dat deze meisjes ons nog mooie momenten gaan doen beleven!

Trainer: Gentil Dierickx

Vorige artikels in deze reeks kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube