LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Zilver voor Glen in snikhete editie van de “10-miles Waasmunster”

Waasmunster
30
juni 2019

Het scheelde niet veel of dit jaar werd deze wedstrijd afgelast door de hitte. Maar de organisatie besliste toch om alles te laten plaatsvinden. Het kostte wel een pak inschrijvingen.

Hitteplan

Deze week kon men op de site van de gemeente Waasmunter al lezen dat het warmteactieplan van kracht was. Indien de temperatuur boven de 33° zou uitstijgen gelastte men het evenement af. Niet verwonderlijk dat de organisatoren geen risico’s wilden nemen na een aantal incidenten vorig jaar. De thermometer flirtte zaterdag met de vermelde grens maar toch gaf men groen licht. Extra maatregelen nam men wel. Zo stonden er drie extra bevoorradingsposten langs het parcours en kon je verfrissen onder de benevelingsinstallaties. Via de site kregen de deelnemers een aantal tips en aanbevelingen.

Gehalveerd

Noemenswaardige problemen waren er ondanks de hitte niet. Maar wel zag de organisatie haar deelnemers aantal bijna gehalveerd. Niet echt verwonderlijk met deze eerste hittegolf van het jaar.
De 10-miles van Waasmunster staat gekend voor zijn mooi maar zwaar parcours met relatief weinig schaduw. Na de start gaat het meteen bergop richting Abdij Roosenberg. Wat later scheiden de wegen van de 7 km en de 10-miles. Deze laatste krijgt er nog een grote lus bij langs onder meer het oude vliegplein en de wijk Ruyter. Allemaal stukken met nauwelijks enige schaduw. Wanneer de parcours zich terug voegen kom je niet aan de aankomst vooraleer nog een lastig stuk af te malen. Een heuse strook met “zeezand” die bovendien ook nog klimt.

Podium

De verzengde hitte hield Glen niet tegen om te proberen zijn prestatie van de vorige twee jaar te verbeteren. Toen stapte hij met het brons van het podium. Na een wat rustigere start liep hij een tijd op de zesde plaats. Het lukte hem nog door te stomen naar de tweede stek en te naderen tot op 50 meter van de winnaar. Goud was er dus net niet bij maar wel een erg knappe tweede plaats.

Resultaat 7.2 km (184 deelnemers)

2 Glen Braem 27:38

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube