LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Scholierenlichting van 1990 kroonde zich tot Belgisch kampioen

Lebbeke
11
maart 2015

Op 11 mei 1990 toonden onze scholieren jongens dat AC Lebbeke over een uitstekende jeugdwerking beschikt. De vernieuwde aanpak van trainingen wierp zijn vruchten af en resulteerde in een interclubtitel.

AC Lebbeke bestaat sinds 1 februari 2015 exact 60 jaar. Al die jaren leverden heel wat leuke foto’s, artikels en weetjes op om op terug te blikken. Op 11 mei 1990 verscheen volgende kop in “De Voorpost”: “AC Lebbeke – Scholieren kampioen van België interclub”. Tijdens de interclub, nu Beker van Vlaanderen, dienden toen twee atleten per nummer te worden ingezet. Het artikel kan je hieronder lezen:

Dat AC Lebbeke over uitstekende jongeren beschikt, werd reeds in eht verleden bewezen. Een vernieuwde aanpak kwa training o.a. werpt blijkbaar zijn vruchten af.
Vorige zaterdag bevestigden de scholieren hun mogelijkheden op de piste van Dilbeek waar de nationale kampioenschappen kadetten en scholieren georganiseerd werden. Het Lebbeekse scholierenteam wist immers de nationale titel interklub, een treffen waarin twaalf ploegen aan de slag waren, in de wacht te slepen. De kadetten eindigden vijfde. Bij de scholieren noteerden we o.a. uitstekende prestaties van Steven Cooreman, derde in het verspringen met een sprong van 5m80, van Johan Vermeiren die met een wip over 1m75 zijn persoonlijke bestprestatie verbeterde, van Steven Van der Plas die de kogel 11m50 van zich afstootte en van Tim De Cock, die overwinnaar werd in de 800m. Vermits de Lebbeekse scholierenlichting een eerstejaarslichtign is, staat de klub blijkbaar nog mooie momenten te wachten.
Ook bij de kadetten, o.a. van de gebroeders De Meester, vielen puike prestaties te noteren.

Minder verging het de Lebbeekse dames op zondagnamiddag op het eigen, vertrouwde Lebbeekse sportkompleks. In een finalewedstrijd om het behoud in 1ste landelijke eindigden de Lebbeekse dames laatste. Wat een degradatie naar 2de landelijke inhoudt.

Gehandikapt

AC Lebbeke verscheen echter gehandikapt aan de start, vermits het geen beroep kon doen op twee atletes die ingevolgde studies en werkverplichtingen in het buitenland verblijven. Ria Bertels, die o.a. uitkomt in het verspringen en de 4x400m verblijft in de Verenigde Staten en Marleen Buys, dien ormaliter aanzet in de 400m en 4x400m en het hoogspringen, verblijft in Duitsland. Een koppel atleten missen blijkt vooral in een damesinterklubwedstrijd, waarin het aantal nummers beperkt is, een onoverkomelijke hanidkap;
Al bij al mogen de Lebbeekse dames die wel aanzetten op bevredigende prestaties terugblikken.

De enige Lebbeekse overwinning en de daaraan verbonden elf punten werden in de wacht gesleept door Linda Berghman in de A-reeks van het 400m-nummer. Zij legde de ene pisteronde af in 57.9. In de B-reeks meost juior Petra Daelman zich tevreden stellen met een vijfde plaats.

In de korte sprintnummers kwamen de Lebbeekse dames er minder bij te pas. Junior Ilse Michiels eindigde vijfde in de A-reeks van de 100m horden – haar tijd: 24.6 – en Rita Van Hauwermeiren werd vierde in de B-reeks. Haar tijd: 21.1.
In de 100m, A-reeks finishte Maggy Heyvaert als derde (13.8), juniore Carla Hofmans werd vierde in de B-reeks (13.6). Ghislaine Van Praet van haar kant eindigde derde in de 800m (2.15.6), Monique Van Wemmel werd verdienstelijk zevende (2.42.6).
In het speerwerpen noteerden we een zesde plaats voor Sonja Muylaert (22m92) en een tiende plaats voor juniore Ilse Michiels (17m84). Patricia Veldeman stootte de kogel 8m40 ver, goed voor een vierde stek en wierp de diskus 21m88 ver, goed voor een zesde plaats en 22m98 in het diskuswerpen, wat haar een zevende plaats opleverde.

Op het 1500m-nummer zette AC Lebbeke Martine Leermaekers en veterane Rita Goossens in. Eerstgenoemde eindigde met 5.15.0 vierde, laatsgenoemde met 5.15.02 vijfde.
In het verspringen sleepte juniore Carla Hofmans een derde plaats in de wacht (4m97) en Linda Berghman eindigde met een sprong van 4m48 achtste. Rita Van Hauwermeiren en Ghislaine Van Praet zetten aan het hoogspringen. Ze haalden beiden 1m35, goed voor resp. een zesde en zevende plaats.
De Lebbeekse 4x100m-ploeg (Maggy Heyvaert, Rita Van Hauwermeiren, Petra Daelmans en Carla Hofmans) eindigden vijfde (56.8) en de 4x400m-ploeg (Ghislaine Van Praet, Rita Goossens, Martine Leermaekers en Linda Berghman) finishten tweede (4.21.2).

Door Pierre Van Rossem.

Klik hier om het origineel te bekijken.

Alle artikels met betrekking tot de geschiedenis van onze club kan je hier terugvinden. Onze volledige geschiedenis kan je hier nalezen.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube