LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

165 quizzers in onze 4e Sportquiz

Lebbeke
10
maart 2013

Voor het vierde jaar organiseerden de atleten van AC Lebbeke die binnenkort op stage vertrekken een Sportquiz om geld in te zamelen en de kosten wat te drukken. Met liefst 165 quizzers werd het een succeseditie!

Vorig jaar namen 20 teams deel aan de intussen jaarlijkse Sportquiz van onze club. Een mooi aantal, maar de organisatoren mikten dit jaar op meer en dat lukte ook! 39 teams schreven zich in, 36 van hen konden hun plaatsje in zaal Heidehof innemen. Veel meer teams kunnen er immers niet binnen in deze parochiezaal.

Na 10 gewone rondes met 40% sport, 2 overkoepelende fotorondes, 2 muziek en 2 filmrondes, kenden we de winnaar. Het werd een ware titanenstrijd. DNF met onder andere onze trainer Michiel De Proft wist zich de hele quiz lang op kop te handhaven, maar moest die leidingsplaats steeds met een ander team delen. Er werd steeds haasje over gespeeld in de top-5 van het klassement. Uiteindelijk schreven “The mighty Maltese knights” voor het eerst deze Sportquiz op hun naam. DNF finishte, ondanks de teamnaam, op de tweede plaats. Slechts 1 puntje scheidde hen van de winnaars van de avond. Derde werden De Breuckers. De top 5 werd verolledigd door Quiz me Nesquik en Skillz that Killz. De winnaars van de vorige drie edities eindigden dit jaar op een zevende plaats
Opvallend zijn de schitterende scores van deze teams. Het winnende team haalde 131 punten en kon daarmee op 86% van de vragen een correct antwoord bieden. Je kan de resultaten van de quiz op deze pagina nog eens rustig bekijken.

Er namen ook 2 atletiekclubs met een team deel aan deze editie van de quiz. AV Lokeren (AVLO) en RA Mechelen (RAM) streden een strijd in de strijd uit. Team Lokeren finishte net buiten de top-10 op een 12e plaats. De Rammers eindigden op een 21e stek.

De bitterballen, kaasballetjes, garnaalkroketjes en bierplanken gingen vlotjes naar binnen en de drank vloeide rijkelijk. We willen iedereen hartelijk bedanken om mee te komen quizzen en hopelijk is iedereen volgend jaar opnieuw present op onze jubeleum-editie, want dan zal voor de vijfde keer worden gequizt!

Foto’ s bekijk je hier of op onze Facebook pagina. Een timelapse – dat is een filmpje gemaakt van foto’ s die elke 5 seconden werden genomen – kan je hier bekijken.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube