x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Stevig wat wind op eerste interne zomermeeting

Lebbeke
za 11 juli 2020

De eerste outdoormeeting van het zomerseizoen viel wellicht nog nooit zo laat op het jaar. Door de COVID-19 maatregelen zette onze club een interne meeting op poten. Alle clubjuryleden werden opgetrommeld en elektronische tijdsopname werd voorzien om het échte competitiegevoel de simuleren.

Heren en dames liepen werkten tijdens deze meeting hier en daar samen hun proeven af. Enkel wanneer er te weinig deelnemers waren werd geopteerd om er een gezamenlijke strijd van te maken.

De sprinttrainers zetten enkele aparte korte nummers op het programma. Zo werden de 60mH en 60m georganiseerd, die normaal gezien enkel indoor afgewerkt worden. Maar ook de ongebruikelijke 150m en de iets courantere 300m sierden het programma.

De wind stond gunstig. Iets té gunstig zelfs in de eerste reeks bij de 60mH. Nona Heyvaert haalde het in 9.29. Nils De Laender lukte 9.51 bij de heren. Ook zonder horden werd er stevig doorgelopen, met 3 atletes onder de 8.30. Cadette Ella Heyvaert zette met 8.20 de snelste tijd neer bij de dames, terwijl leeftijdsgenoot Tibe Temmerman goed was voor 7.46. Bij de heren doken vijf atleten onder de 8 seconden.

Bijna al deze atleten opteerden voor de dubbel 60m-150m. Amper een kwartier scheidde beide nummers van elkaar. Cadette Nona Heyvaert won na en snelle 19.07. Zij zag Ella Heyvaert met 19.68 in haar zog ook onder de 20 secondengrens duiken. Bij de heren liet Tibe Temmerman iedereen achter zich. Hij lukte 17.24. Ook Aico Van Grembergen en Tibo Vande Moortele doken onder de 20″.

Scholiere Larissa Huyck haalde het met 45.87 in de 300m van de drie andere deelneemsters. Danny Van Nuffel lukte bij de mannen 38.23 en liet de volledig gevulde reeks achter zich.

Kampnummers achtereenvolgend

Om 19u begonnen ook de drie kampnummers. Het discuswerpen, kogelstoten en speerwerpen werden achtereenvolgens afgewerkt. Vicky Vanden Nest haalde het met 8m71 in het kogelstoten bij de dames. Glenn Nys was de beste bij de heren. Hij liet een knappe 13m74 noteren.

25m36 was de winnende worp in het discuswerpen bij de dames. Lotte Heyvaert liet deze prestatie optekenen en haalde het zo met exact 3m van Lisa Teck. Carlos Vanden Eede wierp bij de heren net iets verder dan Jonas Bogaerts: 31m25 vs. 30m83. Arne De Braekeleer mocht mee het podium op.

Tot slot stond het speerwerpen geprogrammeerd. Met 11 atleten het populairste werpnummer van de dag. Nienke Van Campenhout haalde dankzij haar 20m14 de overwinning binnen voor Lisa Teck en Vicky Vanden Nest. Bij de heren wierp Carlos Vanden Eede 46m01 ver, waardoor hij Aico Van Grembergen één meter voor bleef. Tibo Vande Moortele eindigde op plaats drie.

Haaswerk naar mooie tijden

Seniore Mariska Tjeerdsma haalde het in de 800 meter voor dames van Maloe Decorte en Lotte Willems. Het drietal finishte in respectievelijk 2’17, 2’25 en 2’28. Bij de heren verschenen twee goed gevulde reeksen aan de start. Bo Van Aken dook als enige onder de 2 minuten: 1’59.07.

De 1500 meter werd gewonnen door Soraya Meert na 4’54.83 voor Hasse Mertens en Manon Van Roy. Bij de heren was Yannis De Smedt met 4’24.20 de snelste. Hij haalde het van o.a. Laurens Blommaert en Xander Cools.

Tot slot stond ook de 3000 meter op het programma. Het langste nummer van de dag. Arno De Feyter kreeg liefst drie hazen mee. Die brachten hem in een snelle 8’20.14 aan de finishlijn. Niels Slachmuylders en Tristan Blommaert eindigden mee op het podium.
Bij de dames was Hanne Willems na 10’18 net iets sneller dan Amber Teugels (10’23).

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen