x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Jeugdatleten blij met eerste competitie van het zomerseizoen

Lebbeke
za 11 juli 2020

Het was sedert de crossen van het winterseizoen geleden dat atleten nog in actie konden komen in een competitie. Door de COVID-19 maatregelen zette onze club een interne meeting op poten. Alle clubjuryleden werden opgetrommeld en elektronische tijdsopname werd voorzien om het échte competitiegevoel de simuleren.

Jongens en meisjes werkten in alle proeven samen hun disciplines af. Zo werden overal leuke en competitieve deelnemersgroepen gecreëerd.

De 80 meter stond als eerste op het programma. Wout Van den Abbeel stond exact 11.37 na het eerste startschot alweer aan de finishlijn. Hij was daarmee de snelste miniem. Eerste bij de meisjes was Zina Looverie met 11.60.

Pupille Lien Vermaercke gaf iedereen het nakijken in de 60 meter. Zij haalde het van de verzamelde concurrentie na 9.14. Arne Van Nieuwenborgh won bij de jongens dankzij 9.15.
Bij de benjamins konden twee volledige reeksen worden gevuld. Exact één met jongens en één met meisjes. Lotte Van Gehuycten was de snelste bij de meisjes, na 10.60. Otis Hofman haalde het bij de jongens. Hij lukte 10.07.

Springen en kampen

Otis Hofman was duidelijk de beste van het hockeywerpende pak bij de benjamins jongens. Otis lukte 25m95 en bleef zo liefst vier meter voor de nummer twee, Lenn Van den Abeele. Bij de meisjes lukte Lotte Van Gehuchten een worp van 12m68 die haar de overwinning opleverde.
Onze pupillen konden intussen in het verspringena an de slag. Hier liet Arne Van Nieuwenborgh 3m64 ver in het zand een afdruk achter. Hij was zo de beste van zijn leeftijdscategorie. Lien De Meester kon dankzij een sprong van 3m19 de overwinning optekenen bij de meisjes. Al was het wel érg nipt. Lien Vermaercke strandde op slechts één centimeter.

In het verspringen bij de benjamins jongens lukte Arno Vereecken de verste sprong. 3m56 leverde hem de overwinning op. Lotte Van Gehuchten moest niet veel onder doen voor de jongens. Zij haalde het bij de meisjes dankzij 3m40.

Disuswerpen stond op het programma van de miniemen. Tibo Seymoens en Nora Vereecken waren de twee primussen. Tibo wierp 25m36, terwijl Nora 24m62 liet optekenen. Pupil Arne Van Nieuwenborgh liet zijn kogel 5m33 verder neerploffen en won het kogelstoten in zijn categorie. Lily Verhulst wierp haar kogel 4m59 ver om eerste te eindigen bij de meisjes.

Onze pupillen konden ook in het hockeywerpen hun hartje opnieuw ophalen. Arnaud Vermoesen wierp 36m23, waarmee hij het net als Lily Verhulst haalde van de rest. Lily werd eerste meisje met 23m70.
Nora Vereecken schreef intussen het kogelstoten bij de miniemen op haar naam. 10m90 was de winnende worp. Tibo Seymoens haalde het dankzij 8m06 bij de jongens.

De stok ging na 4m09 het zand in voor Nora Vereecken. De minieme won zo het verspringen. Lukas Delbeke eindigde als eerste jongen: 3m01.

Afsluiters

Minieme Phebe Van Lokeren legde de 1000 meter af in een snelle 3’09. Kilani Njema was de beste bij de jongens. Kilani had 3’15 nodig om zijn 1000 meter af te leggen.
Bij de pupillen was Arnaud Vermoesen na 3’24 de snelste. Lien Maetens lukte 3’30 en won bij de meisjes. Ook de miniemen waren intussen weer aan de slag. Nora Vereecken won het speerwerpen met 21m33.

14 atleetjes schreven zich in voor de 600 meter. Benjamin Otis Hofman lukte dankzij 2’07 de overwinning. Lotte Van Gehuchten was met 2’22 eerste meisje.

Tot slot stond nog een 150 meter geprogrammeerd. Zina Looverie zette deze laatste sprintafstand op haar naam. Zina klokte daarbij een tijd van 21.61.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen