LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

1x Goud, 1x zilver en 2x brons tijdens BK jun/bel

Vilvoorde
15
september 2013

Slechts 5 van onze junioren en beloften besloot naar Vilvoorde af te zakken, maar allen deden ze het voortreffelijk. Astrid veroverde het goud op de 5000m, Jonas het zilver in het speerwerpen en Lize en Pieter zorgden dat Lebbeke van elk kleurtje een exemplaar mee naar huis konden brengen door het brons te veroveren.

Het kampioenschap begon al vroeg op de ochtend. Lize De Geest liep er de derde tijd in de reeksen 100m. Ze won haar reeks in een tijd van 12.59 en plaatste zich daar samen met de winnares van de eerste reeks, Imke Vervaet (RCG, 12.28), rechtstreeks voor de finale. Ook Marlien Dejans (DEIN) was in die eerste reeks nog net sneller dan Lize.

Op de 400m mocht junior Danny Van Nuffel in de op één na snelste reeks van start gaan. Hij liep er een uitstekende 52.08 en eindigde vierde in zijn reeks. De reeksoverwinning ging naar Glenn Motmans (AVT) in een tijd van 50.91. De overwinning was voor Giovanni Pieters (ACME) die in de snelste reeks 49.09 noteerde.

In het speerwerpen bij de junioren stond er een spannende strijd op het programma tussen Jonas Bogaerts en Gerald Nys (VS). Jonas stond met zijn tweede worp van 60m20 een tijd lang aan de leiding, tot Gerald bij de vierde poging 61m96 wierp. Jonas wierp in de vijfde ronde nog 61m12, een PR, maar kon Gerald daarna niet meer bedreigen. De gouden en zilveren medaille lagen vast. Trainer Andy De Coster, waar ook Gerald bij traint, kan tevreden zijn met 2 medailles. Jonas De Gendt (VITA) pakte met 52m75 het brons.

Lize zorgde tijdens de finale op de 100m meteen voor een tweede medaille. Imke Vervaet (RCG) was met 12.22 de snelste. Tussen Marlien De Jans (DEIN) en Lize De Geest werd het echter een spannende strijd voor zilver. Die strijd werd met 8 honderdsten in het voordeel van Marlien beslist. Lize finishte in een tijd van 12.49 bij -1.9 m/s.

Het enige goud van de dag kwam van Astrid Verhoeven. Astrid legde de 5000m af in 17.40.40 en zette daarmee de tegenstand op 5 seconden achterstand. Charlotte Van Hese (AVLO) klokte 17.45.62, Sara Van de Vel (DUFF) liep 18.04.73. Opvallend was dat de junioren en beloften samen liepen, maar de beloften er bijna niet aan te pas kwamen.
Bij de beloften heren zorgde Pieter Vierendeels nog voor een vierde medaille. Hij haalde het brons na 15.08.53. Mats Lunders (LYRA) en Emmanuel Lejeune (RESC) waren met 14.17.27 en 14.54.89 wel te snel, maar de vierde in stand werd door Pieter op ruime afstand gezet.
Trainer Bart Blommaert haalde zo met zijn atleten Astrid, Pieter en Ward Van der Kelen (OEH, goud junioren) drie medailles op deze afstand.

Het Nieuwsblad schreef een artikel over de prestaties van onze atleten op het Belgisch kampioenschap dat je hier kan terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube