1x goud, 3x zilver en 1x brons in Nieuwdonk

Nieuwdonk
26
november 2015

In Nieuwdonk kon al eens gerepeteerd worden voor het provinciaal kampioenschap van begin februari. Die wedstrijd gaat immers op hetzelfde parcours gelopen worden. Het werd een geslaagde repetitie, want onze atleten keerden met vijf medailes terug.

Ruth Van Weverberg opende met een negende plaats bij de jongste benjamins meisjes. Bij de tweedejaars liet ook Zina Looverie met een vijfde stek een top-10 plaats noteren. Kato Van Damme, Ella Galle en Nora Vereecken lieten een 11e plaats, 21e en 24e plaats noteren.
Ook onze jongens lieten zich opmerken. Yarno Hendrickx en Wout Cools eindigden respectievelijk op een vierde en zesde plaats. Matteo Roelands finishte op stek 17.

3 maal medailles voor de pupillen

Pupille Zina Hendrickx eindigde op een tiende plaats, op de voet gevolgd door de dertiende plaats van Emma Muyshondt. De eerste medailles vielen bij de tweedejaars pupillen meisjes. Sara Vercauter en Rhune Vanroose liepen meteen naar zilver en brons. Hannelore Heymans dook net de top-10 niet binnen en kwam op een 11e plaats terecht. Lotte Van Wemmel en Louise Van Der Perre eindigden als 18e en 20e. Nienke Van Campenhout en Paulien Lecoutere volgden op plaatsen 25 en 27.
Ook bij de jongens werden er prijzen gelopen. Toon Van Esbroeck pakte het zilver, Laurens Blommaert finishte op een 7e stek. Lukas Raemdonck, Elias Jacobs, Dawit Hellemans, Mauro Smismans en Achilles Vanhaelewijck eindigden op plaatsen 18, 25, 26, 36 en 38. Bij de tweedejaars kwam enkel Jarne Van Damme in actie. Jarne finishte op een 20e stek.

Bij de miniemen kon Noor Quintelier een zesde plaats uit de brand slepen. Madeleine Raemdonck, Hanne Van Weverberg, Jilke Van de Velde en Nona Engelaar kwamen op plaatsen 14, 16, 20 en 21 over de meet. Emma D’Hollander lukte bij de tweedejaars een achtste plaats.
Bij de jongens verscheen Cedric Galle aan de start om zo een 15e plaats te laten noteren. Tristan Blommaert (11e), Tuur Dieleman (12e), Flor Robijns (19e) en Jan Lecoutere (22e) waren de tweedejaars die finishten.

Onze cadetten konden rekenen op Florence Van Laethem en Femke Smet bij de meisjes. Florence was goed voor de vijfde plaats, Femke voor plaats 19. Pieter Van den Meersche en Siebe Van Campenhout zorgden met een 7e en 9e plaats voor twee top-10 noteringen bij de jongens. Maxim Vermorgen finishte op een 32e plaats.

Opnieuw Bo en Dries

Jante Van Campenhout kwam bij de scholieren als 13e over de meet bij de meisjes. Bij de jongens liet Bo Van Aken de eerste Lebbeekse overwinning van de dag noteren. Glen Smet finishte op een 20e stek.

Bij de junioren wist Dries De Smet het zilver te behalen. Hij moest enkel de duimen leggen voor de één jaar oudere Jennen Mortier (RCG). Gaetan Van Laethem eindigde op plaats vijf.
Ben Quintelier werd vierde bij de masters heren. Peter Van Damme, Dannie Van Campenhout, Kris Vannieuwenhuyze, Sigurd Suys, Kurt Heymans, Dirk Van Campenhout, 32Didier Vanhaelemeesch en Tim Dumarey eindigden op plaatsen 15, 26, 32, 33, 44, 45, 46 en 48.

Net niet voor Niels en Sofie

In de korte cross bij de senioren heren misliep Niels Slachmuylders nipt het podium. Hij liep als vierde binnen. Tim De Ridder finishte op de 11e plaats, David Jacops werd 14e, Danny Van Nuffel 15e en Ruben Van Den Berghe 18e. Bart Raemdonck finishte als enige masters in deze alle categorieënreeks op plaats 23.

Bij de dames haalden Sofie De Proft en Delphine Van Laethem een top-10 plaats in de lange cross. Sofie werd 6e, Delphine 8e. Soraya meert kwam op een 13e plaats over de meet, Karolien De Proft werd 15e en Natalie De Ridder 19e. Sofie Dierickx en Katrien Baert haalden een vijfde en zevende plaats binnen bij de masters. Mariette Hofmans eindigde op een 13e stek.
Bij de heren liet enkel Philip Vermeiren zich inschrijven voor de lange cross. Philip Vermeiren lukte een 16e plaats.

Er stond ook een korte cross voor de masters op het programma. Hier lukte Wim Heyvaert een 6e stek, Alain Van Laethem een 9e plaats, Albert Van Nuffel een 15e plaats en Eric Follaerts lukte plaats 22.

74 Lebbekenaren zakten af naar Nieuwdonk om er deel te nemen aan de cross. Er werd één keer goud behaald, drie keer zilver en één keer brons. 20 andere atleten haalden de top-10, nog eens 32 andere atleten de top-20.