LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

25 mei 1982: “Trofeeën voor verdienstelijke atleten “

Lebbeke
27
april 2015

Op 25 mei 1982 werden de meest verdienstelijke atleten van onze club in de bloemetjes gezet. De lokale krant besluit daarop een uitgebreid artikel in de krant te publiceren met alle resultaten.

Op zaterdag 26 juni te 19 uur wordt in de zaal Heidehof, Heizijdestraat te Lebbeke een massa trofeeèn uitgereikt aan atleten die in de voorbije maanden het klubrekord verbeterden in een van de verschillende loop- of kampnummers. Bij de dames-seniores beginnen wij bij Ghilaine Van Praet die zowel op de 100, 200, 400 als de 800 m de beste bleek van haar ,klubgenoten. Voor de marathon is het Angele Mertens die naar voren komt en in het verspringen gaat de eer naar Rita Van Hauwermeiren. Op de aflossingsnummers is het voor de 4 x 100 m Hilde Dierickx, Ingrid Meert, Ann Peytier en Rita Van Hauwermeiren. Op de 4 x 200 m is het Greta Van Doorselaer, Linda Berghman en Ingrid Meert samen met Ghilaine Van Praet die op het podium zullen geroepen worden.

Bij de juniores gaat de aandacht naar twee atletes Ingrid Meert op de 100 en de 200 m en Ann Peytier met schijf, hoog en speer. In de kategorie scholieren gaat alle aandacht naar de uitstekende Linda Berghman die niet minder dan 5 rekords op haar naam schreef; 200 m, 800 m, 1000 m, kogel en speer. Bij de kadetten was het Machteld Meert 100 m en op de 1500 m is het Katleen Wijns die onder de schijnwerpers zal treden. Miniem Christel De Mey verbeterde het rekord op de 800 m. De klubkampioenen in het veldlopen zullen eveneens het voorwerp uitmaken van een huldiging en dat zijn: miniemen Christel De Mey (70) en Nancy Van Den Meerssche (69) kadetten: Anja Van Haut (68) en Kanne Wijns (67), scholier Katleen Wijns (66) en bij de seniores is het Griet Geeroms die de trofee zal mogen in ontvangst nemen Bij de veteranen is het Marie-Madeleine De Block die de beste was. Bij de heren komen de volgende atleten aan de eer. Julien Michiels zal zoals verwacht aan de beurt komen en dat om zijn prestaties over de 800 en de 1.000 m. Kris Van Thienen schitterde op de 2 000 m. en Jean-Marie Lelon zal tevens het voorwerp uitmal ken van een huldiging voor zijn beste prestatie die hij te Middelburg liet optekenen.

Antoine Van Gucht op de 110 m., hinkstap en tienkamp waren prima verrichtingen die hem een klubrekord opleverden. Marc Saeys was knap in het polsstokspringen. De aflossingsnummers 4 x 100 m en 4 x 200 m gaven ons volgende namen: voor de 4 x 100 m A. Van Gucht – J. De Boeck – Kris Los en André Macharis. De 4 x 200 m., A. Van Gucht – M. Claessens – Kris Los en Franky De Feyter. Bij de veteranen gaat de eer naar Constant Los 100 m., Benoni De Ridder 5.000 m. en naar André Matthijs, verspringen. Bij de juniores was het enkel Geert Van Gooien die voor een verbetering zorgde in de tabellen en dat op de 1500 m. Bij de scholieren is het De Feyter en De Ridder die het schoon weer maken. Kris De Ridder liet zich opmerken in vier proeven 110 m.h.: polsstok en dat met 4,60 m., verder hinkstap en achtkamp Franky De Feyter was zesmaal aan de beurt en voor hem wa-ren het de volgende proeven: 200 m, hoog-, kogel-, schijf-, speer- hamer. Op de 4 x 100 m waren ze er
beiden ook bij en dat samen met Marc Schelfhout en Geert Vranckaert. Er was ook nog het veldloopklubkampioenschap en daar waren de veteranen Jozef Mannaert, B. De Ridder en Edward Goossens bij de laureaten. Jozef De Maezeneer was de regelmatigste bij de se-niores en Peter De Feyter maakte het waar bij de juniores. Voor de scholieren was het Danny De Block en bij de kadetten Danny Dierick die zich op de eerste plaats nestelden. Ook de kampioenen van AC Lebbeke zullen gehuldigd worden. Julien Michiels op de 800 m nationaal kam-pioen, Kris De Ridder polsstokspringen, provin-ciale kampioenen, Franky De Feyter, Kris De Ridder, Dirk De Verre, Geen Hey-vaert, Johan De Feyter en Edward Goossens. Wanneer we deze lijst zien moe-ten we toegeven dat het een indrukwekkend podium zal worden, klubkampioenen en nationale kampioenen samen met de proviciale die door het ijverige bestuur zullen gehuldigd worden. (André)

Klik hier om het originele artikel te bekijken.

Alle artikels met betrekking tot de geschiedenis van onze club kan je hier terugvinden. Onze volledige geschiedenis kan je hier nalezen.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube