Goud voor Bo en Gaetan in 25e Hamse dubbelcross

Hamme
11
januari 2016

Er vielen heel wat ereplaatsen te noteren in Hamme. Naast goud voor zowel Bo Van Aken als Gaetan Van Laethem waren er ook nog twee zilveren en vier bronzen medailles voor onze atleten weggelegd.

Onze twee jongste atletes in het veld waren Ruth Van Weverberg en Dieuwke Van Campenhout. Ruth finishte op een 15e plaats. Dieuwke kwam als 17e binnen. Tweedejaars Zina Looverie viel met een vierde plaats maar nipt naast het podium. Kato Van Damme wist als negende ook nog nipt een top-10 plaats af te dwingen. Verder volgde Nora Vereecken op stek 24.
Bij de jongens kon Yarno Hendrickx de beste prestatie neerzetten. Wout Cools en Matteo Roelands kwamen op plaatsen 10 en 11 over de meet.

Pupille Zina Hendrickx finishte op plaats 9 terwijl leeftijdsgenote Emma Muyshondt een 22e plaats behaalde. Rhune Vanroose en Sara Vercauter waren goed voor de eerste twee medailles. Rhune pakte het zilver en Sara het brons bij de tweedejaars pupillen. Ook Hannelore Heymans, Lotte Van Wemmel en Nienke Van Campenhout deden het goed met een 9e, 18e en 24e stek.
Laurens Blommaert lukte bij de jongens een vierde stek. In zijn spoor volgden ook nog Toon Van Esbroeck (19e), Lukas Raemdonck (25e) en Dawit Hellemans (26e). Jarne Van Damme (14e) en Remco Looverie (25e) leverden de prestaties af bij de tweedejaars.

Ook onze miniemen deden het uitstekend. Noor Quintelier en Hanne Van Weverberg finishten als 8e en 10e beiden in de top-10. Anne-Sophie Pelleman en Nona Engelaar bolden als 19e en 24e over de meet. De één jaar oudere Emma D’Hollander lukte een vijfde stek.
Een 12e plaats was het resultaat van Niels Verbeiren bij de eerstejaars jongens. Tristan Blommaert lukte een 8e stek bij de tweedejaars. Toon Dieleman was goed voor plaats 11. Yoran Kerkhofs (17e), Timon Van Damme (18e), Aico Van Grembergen (23e), Flor Robijns (24e) en Jasper Van Den Bulcke (25e) volgden even verderop.

Andermaal Bo Van Aken op één

Bij zowel de cadetten dames als heren vielen onze atleten net naast het podium. Eerst was het Florence Van Laethem die met een vierde plaats net geen eremetaal veroverde. Vervolgens bleef bij de jongens ook Pieter Van den Meersche op een vijfde plaats steken. Femke Smet eindigde op een 13e plaats en Maxim Vermorgen werd 18e.

Scholieren Emma Vannieuwenhuyze en Jente Van Campenhout liepen naar plaatsn 11 en 14. Bo Van Aken en Jonas Van Biesen zorgden voor de tweede dubbelslag van de dag. Bo pakte voor de tweede keer op rij het goud terwijl Jonas zijn eerste medaille van het seizoen veroverde: brons. Glen Smet kwam in diezelfde reeks als 20e over de meet.

Ook senioren schieten raak

Op de korte cross bij de heren pakte Niels Slachmuylders brons. Glen Braem, Niels Vandeperre en Philip Vermeiren liepen naar plaatsen 6, 13 en 17.

Bij de senioren dames lukte Natalie De Ridder een zilveren plak. Amber Van De Maele kwam als derde juniore binnen om aldus het brons in handen te krijgen. Katlijn D’Hondt en Els Duvivier finishten als respectievelijk vijfde en zesde master.
Nog bij de junioren was er goud voor Gaetan Van Laethem. Arne Teck werd zevende in diezelfde categorie. Master Ben Quintelier die zijn wedstrijd samen met de junioren afwerkte eindigde op een vierde plaats. Steve De Ridder haalde een 7e stek, Pieter Van Damme eindigde op plaats 9. Net buiten die top-10 eindigden Alain Van Laethem (14e), Dannie Van Campenhout (16e), Wim Heyvaert (17e), Kris Vannieuwenhuyze (20e), Sigurd Suys (23e), Kurt Heymans (25e), Didier Vanhaelemeesch (34e) en Eric Follaerts (35e).

Onze senioren sloten de wedstrijd in Hamme af met de lange cross. Tim De Ridder lukte er een 8e plaats voor David Jacobs (10e).