LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Goud, zilver en brons tijdens Criterium des Jeunes

Nijvel
29
september 2013

Nijvel is al jaar en dag het toneel van het officieuze Belgisch kampioenschap bij de jeugd. Ook dit jaar trokken heel wat Lebbeekse atleetjes met ambitie naar deze wedstrijd.

Eerst en vooral moesten de reeksen over de 60m en 60mH betwist worden. Later op de dag stonden immers de finales op het programma, en tussenin stonden ook nog aflossingswedstrijden op het menu. Het werd dus een lange dag voor de jeugdige sprinters.
Minieme Loike Vierendeels waagde haar kans op de 60mH. Ze eindigde haar reeks als vierde in een tijd van 10″78. Bij de pupillen won Luca Heyvaert haar reeks, waardoor ze zich rechtstreeks voor de finale wist te plaatsen. Luca realiseerde 10″91, de op 3 na beste tijd bij de pupillen meisjes. Joyce Moens eindigde in dezelfde reeks van Luca knap 3e in 11″89.

Catalina amper 2cm van brons

Nona Heyvaert sprong 3m12 ver bij de benjamins. Ze eindigde daarmee 13e. Joren Blommaert raakte met zijn 9m17 net niet in de top-10 van het kogelstoten bij de miniemen. Hij eindigde op de 11e stek. Siebe Van Campenhout wierp zijn discus 15m59 ver, waardoor hij op een 12e plaats uit kwam. Nona Engelaar wierp haar hockeybal dan weer 13m26 ver om zo 14e benjamin te worden.

Nona Heyvaert slaagde er in het hoogspringen in op een top-10 te realiseren. Zij wipte over 1m01 en eindigde op een 9e stek. Ook Catalina Schuddinck raakte in die top-10, maar had wellicht op nog iets meer gehoopt. Catalina kwam slechts 2 centimeter te kort voor de bronzen medaille en 18 voor het goud. Zij eindigde vierde met een zeer verre 4m31.

De toekomst oogt rooskleurig voor onze jonge atleten

De reeksen op de kortste afstanden (80 en 60 meter) verliepen goed voor de verzamelde Lebbeekse jeugd. Anne-Sophie Champeaux klokte 11″20 en eindigde daarmee derde in haar reeks bij de miniemen. Pupil Arne Naudts plaatste zich met een reeksoverwinning op de 60m rechstreeks voor de finale. Hij klokte 8″66. Luca Heyvaert deed hetzelfde. Zij won de tweede reeks bij de meisjes in 8″66, de op één na snelste tijd in de reeksen. Ook Catalina Schuddinck dook vlot onder de 9 seconden-grens door in 8″92 te finishen. Catalina eindigde daarmee derde in haar reeks.
Ook benjamin Meindert Caudron lukte een derde plaats in zijn reeks. Hij liep 9″66. Ella Heyvaert liet bij de meisjes een 5e plaats optekenen door 9″93 te klokken.

De miniemen kunnen ook op de langere sprintafstand aan de slag. Zo schoot Matthias Kerkhofs op de 300m uit de blokken. Hij eindigde zesde in de derde reeks na 46.04. Bij de meisjes gingen er drie Lebbeekse meisjes van start, gespreid over twee reeksen. Loike won de eerste reeks in een tijd van 46″75. Emma Vannieuwenhuyze finishte in diezelfde reeks als 6e na 50″23. Anne-Sophie Champeaux ging in de snelste van de twee reeksen van start en kwam er als zesde over de meet in een tijd van 49″03.

Miniem Matthias Kerkhofs realiseerde met 4m22 de 13e verste sprong van de dag. Meindert Caudron eindigde bij de benjamins 1 plekje verder door 3m15 ver te raken. Pupille Joyce Moens wierp haar discus naar de 12e plaats door 17m15 te laten noteren. Ook Siebe Van Campenhout haalde een 12e stek. Hij wierp de kogel 7m31 ver. Marie Naudts wierp de discus 19m78 het gras in en eindigde zo als 16e minieme.

Zilver voor pupillen 4x60m

Net voor de finales op de sprintafstanden konden onze teams op de 4x60m nog van start. Zowel bij de pupillen jongens als meisjes zat een medaille er zeker in. Maar het was eerst en vooral de beurt aan de benjamins meisjes. Hier verzamelden Rhune Vanroose, Ella Heyvaert, Nona Heyvaert en Hannelore Heymans om de 240m af te werken. Het viertal eindigde met 39.90 op een knappe tweede plaats in hun reeks. De volgende reeks ging echter nog sneller, waardoor ze uiteindelijk 6e eindigden.

Het kwartet van de pupillenmeisjes, bestaande uit Catalina Schuddinck, Luca Heyvaert, Joyce Moens en Joke Clynhens, konden het stokje echter niet geldig rond krijgen en werden gediskwalificeerd. Een bittere appel om door te bijten voor deze jeugdige atleten, maar ook dat is sport. Onze jongens konden de stok wel snel rond krijgen. Zéér snel zelfs. Siebe Van Campenhout, Yoran Kerkhofs, Arne De Braekeleer en Arne Naudts klokten 34.37 en pakten daarmee de zilveren medaille. Het team van KAAG was met 33″39 outstanding. Dat andere Gentse team, Racing Gent, werd maar nipt afgehouden. RCG klokte 34″42 en mocht het brons ophalen.

Arne kampioen, Luca pakt brons

De eerste van twee finales voor Luca Heyvaert was de 60mH. Het werd een uiterst spannende wedstrijd, waarin Luca het brons veroverde door 10″56 te klokken. Amper 4 honderdsten eerder kwamen Lena Monfort (LACE) en Lenne Germaux (GENK) in éxact dezelfde tijd toe. Lena werd echter als winnares aangeduid, waarna de drie meisjes het podium op mochten.

De finales op de 60m bij de pupillen zouden een spannend slotstuk worden voor de Lebbekenaren. Met Arne Naudts bij de jongens en Luca Heyvaert bij de meisjes had onze club twee ijzers in het vuur. Luca mocht als eerste van start gaan. Met 8″74 liep ze net iets trager dan in de reeksen, maar eindigde ze wel knap op een vijfde stek. Perrine Cossez (OSGA) ging in 8″50 met de overwinning aan de haal.
Arne wist wel een medaille te behalen, en meteen ook de mooiste. Met 8″35 realiseerde hij zijn op één na beste tijd van dit seizoen en gaf hij het hele deelnemersveld ruim het nakijken. Marcus Lespagnard (SPA) kwam met 8″40 nog het dichtst in de buurt. Ferhan Bex (LOOI) kon als derde mee het podium op na 8″55.

Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube