3 overwinningen, 2 zilveren en 2 bronzen medailles in Bornem

Bornem
19
januari 2015

Astrid Verhoeven, Bo Van Aken en Gaétan Van Laethem wonnen, Wout Vercauter en Laurens Blommaert veroverden het zilver. Rhune Vanroose, Arne Van Opstal en Ben Quintelier werden derde.

De wedstrijd in Bornem begon met de allerjongsten. De kangoeroes mogen enkel demonstratiewedstrijden lopen, maar er verschenen toch een aantal atleten aan de start van de 400m lange wedstrijd. Ruth Van Weverberg eindigde op een derde plaats bij de meisjes. Dieuwke Van Campenhout finishte op een 13e plaats. Bij de jongens namen Lars Van Roose en Wout Cools deel.

Benjamin Nora Vereecken finishte op plaats 32, Zina Hendrickx kwam uit op plaats 20 bij de benjamins van 2006. Alessio De Bilde kaapte bij de jongens de 23e plaats weg. Bij de tweedejaars liet Laurens Blommaert zijn zoveelste podium van het seizoen optekenen. Hij eindigde deze keer op plaats 2. Lukas Raemdonck haalde net niet de top-20 door als 21e over de meet te komen.

Bij de pupillen liepen Rhune Vanroose en Sara Vercauter dicht in elkaars buurt. Rhune pakte zo nipt het brons voor Sara die op plaats vier eindigde. Lotte Van Wemmel werd 14e, Hannelore Heymans 17e, Nona Heyvaert 22e, Louise Van Der Perre 23e, Paulien Lecoutere 30e. Bij de tweedejaars finishte Noor Quintelier op een vierde plaats. Madeleine Raemdonck kaapte ook een top-10 plaats weg. Zij kwam als 9e over de meet. Hanne Van Weverberg finishte op stek 20 en Nona Engelaar kwam als 33e over de meet.
Pupil Xander Cools liep naar plaats 16. Matisse Verbeiren liep als 27e over de meet. Niels Verbeiren haalde bij de tweedejaars pupillen een 10e plaats.

Goud, zilver en brons voor cadetten en miniemen

Minieme Luca Heyvaert finishte op plaats 24. Bij de jongens lukte Yoran Kerkhofs een 9e plaats. Tristan Blommaert liep als 20e over de meet, Flor Robijns volgde op plaats 22. Aico Van Grembergen en Jan Lecoutere haalden plaatsen 32 en 33.
Tweedejaars Siebe Van Campenhout eindigde vierde en viel zo nipt naast het podium.

Florence Van Laethem, Emma Vannieuwenhuyze en Anse Beeckman bleven in elkaars buurt om zo te finishen op plaatsen 12, 13 en 15 bij de cadetten. Jente Van Campenhout eindigde als 35e, Lotte Heyvaert kwam als 39e over de meet.
Bij de jongens gingen de eerste twee plaatsen naar onze club. Bo Van Aken haalde andermaal de overwinning binnen, Wout Vercauter mocht als tweede het zilver ophalen. Benthe Van de Maele haalde een 15e plaats, Wannes Theelen een 19e en Roel Robijns werd 40e.

De twee “Liezen” deden het weer bij de scholieren. Lies Vercauter werd 7e, Lies Quintelier 10e. Tina Mergan kwam als 17e over de meet.
Bij de jongens haalde Arne Teck na zijn overwinning in Hamme een vijfde stek.

Astrid en Gaéthan mogen zegevieren

Astrid Verhoeven tekende terug present in het veld. En hoe! Ze knoopte aan met haar eerste overwinning bij de senioren. Ei zo na stond er nog een tweede Lebbeekse op het podium. Sofie De Proft kwam als vierde over de meet, zus Karolien volgde op plaats zes.
Ilse Saerens finishte op de 28e plaats als 8e master. Ilse De Ridder volgde als 10e bij de masters, Els Duvivier kwam als 14e master over de meet en Marietta Hofmans eindigde op stek 24.

Bij de mannen haalde Tim De Ridder een 19e plaats. Niels Slachmuylders liep bij zijn wederoptreden naar plaats 21. Glen Braem en Michiel De Proft finishten op plaatsen 24 en 25. Kris Van Gucht kwam als 36e aan. Master Ben Quintelier veroverde andermaal een medaille door als tweede te finishen. Tommy Van Weverberg kwam als 7e master over de meet. Peter Van Damme finishte op plaats 13, Dannie Van Campenhout 23 en Sigurd Suys 29.
Gaétan Van Laethem was de beste bij de junioren. Arne Van Opstal maakte in Bornem zijn wederoptreden na blessure en liep meteen naar een vierde stek in diezelfde categorie.

Van de 62 Lebbekenaren die aan de start verschenen konden er 3 beslag leggen op de overwinning, 2 Lebbekenaren veroverden zilver, 2 brons en 16 van onze atleten finishten in de top-10. Nog eens 16 anderen haalden een top-20 plaats. Met 62 deelnemers had onze club – op het organiserende Sparta Bornem na – de grootste afvaardiging aan de start.