LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

3 PR’s tijdens het Vlaams kampioenschap

Gent
26
januari 2014

In de Gentse topsporthal was het andermaal verzamelen blazen voor een kampioenschap. Na dat van de Waalse federatie gisteren was het vandaag aan de Vlamingen om voor de titels te strijden.

Lize De Geest was de eerste Lebbeekse die van start kon gaan tijdens dit Vlaams kampioenschap alle categorieën. In reeks twee kwam ze oog in oog te staan met Eline Berings (OLSE) die amper een uur eerder de WK-limiet op de 60mH liep. Eline won de reeks makkelijk in een tijd van 7.50 voor Jolien Leemans (DUFF) en Lize. Zowel Jolien als Lize klokten 7.86, maar Jolien bleek na analyse van de fotofinish toch enkele honderdsten eerder te zijn aangekomen. Lize miste zo op enkele duizendste van een seconde na de finale.

In de eerste van twee 800m-reeksen ging Aiko De Mol van start. Hij liep naar een derde plaats in zijn reeks en klokte met 1:58.82 een nieuw PR. De reeksoverwinning ging naar Yngwie Vanhoecke (FLAC) die 1:57.16 noteerde en daarmee Kevin Van Vynckt (DEIN, 1:58.08) te snel af was. Aiko eindigde in de einduitslag net in de top-10.

Tot slot kwamen Ruben Van den Berghe en Danny Van Nuffel in actie op de 400m. De twee baanronden werden door Ruben in een nieuw persoonlijk record afgehaspeld. Met 51.68 duikt hij voor het eerst onder de 52 seconden. Danny bleef daar maar nipt boven. Zijn 52.04 was goed voor de vierde plaats in de reeks. Ook hij tekende zo een nieuw record op. Kenny Deflem (SPVI) en Jasper De Vooght (DEIN) finishten op plaatsen 2 en 3 met 51.90 en 52.01.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube